Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout 27-04

OOSTERHOUT NB, 27 april 2008

Jongen aangehouden voor stelen hengels

LAGE ZWALUWE: Op zaterdagavond hield de politie om 22.35 uur een 16-jarige jongen uit Klundert aan voor diefstal. Een 36-jarige man uit Terheijden zag dat de jongen in bezit was van gestolen hengels. Een aantal van de goederen waren van hem en hij nam ze terug. Hij lichtte ook een andere eigenaar, een 43-jarige bekende van hem uit Breda, in over de vondst van de hengels. Ze schakelden de politie in. Ze confronteerden de jongen en vonden in zijn schuurtje 5 hengels. De verdachte deed hiervan afstand. Van de gedupeerden is een verklaring afgenomen. De verdachte is na verhoor in vrijheid gesteld.

Vader en zoons aangehouden na vernieling

RAAMSDONKSVEER: De politie kreeg zaterdag tegen 23.30 uur melding van vernieling aan de Keizersdijk. Een groepje mannen was hier een hek aan het vernielen. De politie hield een 30-jarige man uit Raamsdonk aan voor vernieling. Bij de aanhouding bemoeide zijn 57-jarige vader uit Raamsdonks zich met de gang van zaken. Hij werd aangehouden. Zijn 27-jarige zoon uit Raamsdonksveer probeerde de man te ontzetten en sloeg een politieman. Ook hij is aangehouden. De politieman heeft aangifte gedaan. De verdachten zijn verhoord en ingesloten.

Aanhouding na mishandeling

SPRANG-CAPELLE: De politie hield op zondag om 02.20 uur een 18-jarige man uit Waalwijk aan voor mishandeling van een 20-jarige man uit Elshout. De twee behoorden beiden tot een groep die op een feestje aanwezig was. De groep wilde na het feestje op de Burgemeester Vermeulenstraat in een taxibusje stappen. De 20-jarige man wilde te voet naar huis en kreeg hierdoor woorden met de 18-jarige man. De 18-jarige man sloeg hem hierbij meerder malen en bedreigde hem. Hij is aangehouden, waarbij de man zich verzette. De politie heeft van meerdere getuigen een verklaring opgenomen.

Minderjarige met hennep aangehouden

WERKENDAM: Op zaterdagavond wed om 20.40 uur een 17-jarige jongen uit Werkendam aangehouden op de Werkina. De politie controleerde hier een groep jeugd en de minderjarige was in bezit van een
gebruikershoeveelheid hennep. De hennep is in beslag genomen en de jongen is na verhoor in vrijheid gesteld. De ouders van de jongen zijn in kennis gesteld.

Vrouw aangehouden voor rijden onder invloed en roekeloos rijden

DONGEN: De politie hield op zondag omstreeks 00.30 uur een 21-jarige automobiliste uit Oosterhout aan voor rijden onder invloed. De politie zag haar slingerend over de Middellaan rijden en hield haar staande voor roekeloos rijden. Ze bleek onder invloed van alcohol. Op het politiebureau kwam uit een ademanalyse een uitslag van 275 ug/l. Het rijbewijs van de beginnend bestuurster is ingevorderd en ze kreeg een rijverbod van 3 uur. Tijdens verhoor verklaarde de verdachte dat ze haar vrienden wilde laten schrikken door met de auto te slingeren. Reden hiervoor was dat ze in de auto zaten te vervelen.

Auteur: Inge Rijgersberg