Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 27-04

TILBURG, 27 april 2008

Man aangehouden voor mishandeling en bedreiging moeder

TILBURG: De politie hield op zaterdagmiddag een 18-jarige man uit Tilburg aan in het Sweelinckpark. De jongen wordt ervan verdacht zijn moeder te hebben mishandeld. De 39-jarige vrouw meldde de mishandelingen bij de politie. De man vernielde zaterdagmiddag een schuurdeur van hun woning in Tilburg-Noord. Ook bedreigde hij zijn moeder, sloeg haar en vernielde haar auto. De man is aangehouden en in verzekering gesteld. Van de vrouw is aangifte opgenomen.

Bestuurder houdt dronken doorrijder aan na ongeval

TILBURG: Een 34-jarige man uit Sprang-Capelle stond op zaterdag rond 19.00 uur te wachten voor het stoplicht op de Midden-Brabantweg. Een bestuurder achter hem botste tegen zijn auto aan en reed vervolgens hard weg in de richting van de Zevenheuvelenweg. De 34-jarige man volgde hem en reed hem klem op De Kroonstraat. De 42-jarige bestuurder uit Kaatsheuvel bleek onder invloed van alcohol. De politie hield hem aan en nam hem mee naar het politiebureau. Hier bleek uit een ademanalyse een uitslag van 885 ug/l. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld.

Beschonken bestuurder aangehouden

TILBURG: De politie hield op zondag om 03.00 uur een 36-jarige Bredanaar aan op de Kempenbaan. De man bleek bij controle onder invloed van alcohol. Op het politiebureau werd de man een blaastest afgenomen. De uitslag hiervan bedroeg 700 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 8 uur en zijn rijbewijs is ingevorderd. De man is na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Man mishandeld voor versperren van de weg

TILBURG: Op zondag kwam even na 03.00 uur melding binnen van een mishandeling aan het NS plein. Een man was hier tegen de vlakte geslagen en was buiten bewustzijn geraakt. Hij had een hoofdwond en is naar het ziekenhuis vervoerd. De man was voor vervoer bij bewustzijn, maar kon zich zijn personalia niet goed herinneren. Uit verklaringen van getuigen bleek dat de man op de rijbaan te hebben gelopen. Hij was ogenschijnlijk onder invloed van alcohol. Een taxi moest stoppen en een passagier stapte uit. Hij had de man vervolgens geschopt en geslagen, waardoor deze buiten westen was geraakt en viel. De politie hield een 25-jarige man uit Tilburg aan als verdachte.

Bestuurder onder invloed

GOIRLE: De politie hield op zondag om 03.25 uur een 31-jarige man uit Goirle aan voor rijden onder invloed. De man werd staande gehouden aan de Pater Ruttenstraat. Uit een blaastest bleek dat hij teveel gedronken had. Op het politiebureau werd hem een ademanalyse afgenomen. Hieruit bleek een uitslag van 665 ug/l. De verdachte kreeg een rijverbod van 9 uur en zijn rijbewijs is ingevorderd. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld.

Hennepkwekerij ontdekt na inbraakmelding

TILBURG: De politie ging zaterdagmiddag naar een woning in de Jan van Riebeeckstraat na melding van een woninginbraak. In de woning bleek daadwerkelijk te zijn ingebroken. De politie ontdekte een hennepkwekerij op de zolderverdieping. De politie nam 50 hennepplanten en bijbehorende apparatuur in beslag. De politie deed een sporenonderzoek in verband met de inbraak en stelde de energiemaatschappij in kennis in verband met diefstal van stroom. Van de 34-jarige bewoner is een verklaring afgenomen.

Auteur: Inge Rijgersberg