Politie Gelderland-Midden

Arnhemmer rijdt weg na botsing

Publicatiedatum: 27-4-2008 15:07:46

Arnhem - Het rijbewijs van een 19-jarige Arnhemse automobilist is zaterdagmorgen ingevorderd. De politie kreeg die morgen een melding over een automobilist die wild zou hebben gereden over een parkeerplaats aan het Antoon van Hooffplein in Arnhem. Daarbij zou hij tegen een geparkeerd staande wagen zijn gereden. Nadat hij hier door iemand op werd aangesproken, zou de man zijn vertrokken. De politie werd op de hoogte gebracht en agenten gingen naar de woning van de ten naamgestelde van de auto. Agenten zagen de wagen rijden en bij de woning aangekomen, zag men de Arnhemmer net uit de auto stappen. Bij het aanspreken van de bestuurder roken de agenten een alcohollucht. Een blaastest wees uit dat de man onder invloed verkeerde (335 ug/l). Hierop werd de Arnhemmer aangehouden, zijn rijbewijs ingevorderd en kreeg de man een rijverbod van vijf uur opgelegd. 08-058207

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemmers aangehouden na achtervolging

Publicatiedatum: 27-4-2008 15:07:28

Arnhem - Een 17-jarige Arnhemmer en zijn 15-jarige vriendin zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden. Agenten zagen de twee op een snorfiets rijden over de Akkerwindsestraat in Arnhem. Het achterlicht deed het niet, waarop de agenten besloten de bestuurder hierop aan te spreken. De Arnhemmer wilde echter niet stoppen. Zelfs nadat de agenten het zwaailicht en de sirene hadden aangezet, reed de snorfiets door. De Arnhemmer zou slingerend hebben gereden en daarbij de politiewagen hebben geraakt. Op dat moment sprong de passagiere van de snorfiets. Een agent verliet de auto en ging naar het meisje toe. De andere agent zette de achtervolging voort. Bij een grasveld aan de Papaverstraat toucheerden de voertuigen elkaar weer. De snorfietser viel, stond op en rende weg. Onderzoek wees uit dat op de snorfiets een kentekenplaatje zat dat als gestolen te boek stond. Hierop werd de Arnhemse aangehouden. De Arnhemmer kon later bij de woning van het meisje worden aangehouden.
08-058092/08-058137

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Velpenaar verdacht van inbraak

Publicatiedatum: 27-4-2008 15:07:10

Arnhem - Een 29-jarige Velpenaar is zondagochtend (rond 04.45 uur) aangehouden op een steiger in de Arnhemse wijk Sint Marten. Die nacht kwam er bij de politie een melding binnen van een inbraak. Agenten gingen ter plaatse. Bij het betreffende gebouw stond een steiger en daarop lag de Velpenaar. Hij werd aangehouden. Bij een fiets die bij het gebouw stond - en volgens de verdachte zijn fiets was - werd onder meer een aantal stukken daklood aangetroffen.
08-058671

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemmers verdacht van bedreiging Velpenaar

Publicatiedatum: 27-4-2008 15:06:52

Velp/Arnhem - Twee Arnhemmers (20 en 19 jaar oud) zijn zaterdagavond aangehouden op de Laan van Presikhaaf in hun woonplaats. Zij worden er van verdacht eerder die avond een 67-jarige Velpenaar en zijn vrouw te hebben bedreigd.
De Velpenaar bevond zich die avond bij zijn woning. Hij zag een auto die in zijn beleving met hoge snelheid door de straat reed. Met een handgebaar zou hij de bestuurder hebben gemaand langzamer te rijden. Hierop werd de wagen gestopt en stapte de bestuurder uit. Hij zou toen met een op een steekwapengelijkend voorwerp hebben gedreigd. Vervolgens vertrok men weer. De politie werd op de hoogte gebracht van de bedreiging en de wagen waarin de onbekende automobilist reed. Later die avond kwam er een melding dat een auto zich had vast gereden in het zand bij de wegwerkzaamheden op de Laan van Presikhaaf. Agenten gingen ter plaatse, troffen bij de auto de Arnhemmers aan en hielden hen aan. In de wagen werd een mesje aangetroffen, welke in beslag werd genomen.
08-058468/08-058529

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Eieren gegooid tegen rijdende auto

Publicatiedatum: 27-4-2008 15:06:30

Arnhem - Een 13-jarige Arnhemmer is zaterdagavond aangehouden op het Brandenburgseplein in zijn woonplaats. Hij wordt er van verdacht betrokken te zijn geweest bij het gooien van eieren naar een rijdende auto op de Pleijweg Zuid. De wagen - bestuurd door een 24-jarige Elstenaar - reed over het viaduct. De automobilist zag enkele personen op de verhoging bij dat viaduct staan en zag tevens dat er iets naar zijn wagen werd gegooid. Dit voorwerp - naar later bleek een ei - raakte de auto. De automobilist stopte en ging achter de personen op de verhoging aan. Het lukte hem niet deze personen aan te houden. Er werd contact met de politie gelegd en de Elstenaar heeft nog in de buurt gezocht. Op een gegeven moment kwam hij enkele jongens tegen die hij herkende. Eén van de jongens kon worden aangehouden en werd overgedragen aan de politie. De andere personen die bij de Arnhemmer stonden, waren vertrokken. De politie heeft de zaak in onderzoek. 08-058445

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---