Politie Noord-Holland-Noord

Verdachte ernstige mishandeling aangehouden

Alkmaar, 27-04-2008 o Een 38-jarige man uit Castricum is rond 14.00 uur aangehouden in een woning aan de Kennemerstraatweg. Hij wordt verdacht een ernstig geweldsmisdrijf ten opzichte van een 25-jarige vrouw, waarbij zij zwaar letsel opliep over haar hele lichaam. Zij is in het ziekenhuis opgenomen.

De politie kreeg iets voor 14.00 uur de melding dat er een ernstige geweldpleging had plaatsgevonden in de woning aan de Kennemerstraatweg. De vader van het slachtoffer was naar zijn dochter op zoek omdat zij niet op een afspraak was verschenen. Toen zij de deur niet opende, belde de man zijn schoonzoon op. Die ging de woning in en vond in een kamer zijn zwaargewonde vriendin. Ook trof hij een man in de woning aan. Deze kon door de politie, die ter plaatse was, worden aangehouden. In het belang van het onderzoek doet de politie geen uitspraken over de aard van de verwondingen en het toegepaste geweld.

Het onderzoek is nog in volle gang. Het slachtoffer is inmiddels buiten levensgevaar. De verdachte is in verzekering gesteld.

Getuigenoproep

De politie is op zoek naar getuigen op zaterdag 26 april 2008 tussen 10.00 en 14.00 uur iets opvallends hebben gezien op of rondom de Kennemerstraatweg, in het gebied dat ligt tussen de Metiusgracht en restaurant Koekenbier. Zij worden verzocht contact op te nemen met de recherche in Alkmaar, tel: 0900 - 8844.