Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten zondag 27 april 2008

Zaanstreek-Waterland, 27-04-2008 o Met: getuigen mishandeling gezocht en politie achtervolgt motordieven

Politie zoekt getuigen mishandeling
Koog aan de Zaan, vrijdag 25 april 2008, 08.45 uur
Een 21-jarige man uit Katwijk is vrijdagochtend tussen 08.00 en 09.00 uur bij het winkelcentrum Molenwerf door een onbekende man mishandeld. Het slachtoffer reed in zijn auto op de Glazenmaker. Toen hij linksaf het parkeerterrein van het winkelcentrum op draaide kwam hem een auto tegemoet rijden. De bestuurder van deze auto, die daardoor het parkeerterrein niet af kon, stapte uit en zou de Katwijker vervolgens meerdere malen in zijn gezicht hebben gestompt en geslagen. Daarna reed hij weg. De politie komt graag in contact met omstanders die getuige waren van deze mishandeling. Zij kunnen zich melden bij het wijkteam Zaandam-West via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Graffiti
Zaandam, vrijdag 25 april 2008, 15.24 uur
De politie heeft een 11-jarige jongen aangehouden wegens het plaatsen van graffiti op een schoolgebouw aan de Ooievaarstraat. Twee buurtbewoonsters zagen de jongen met een spuitbus bezig en hielden hem staande in afwachting van de politie. De jongen is overgedragen aan het ouderlijk gezag en zal zijn straf via bureau HALT ondergaan.

Koperdieven opgepakt
Wormer, vrijdag 25 april 2008, 22.15 uur
De politie heeft vrijdagavond drie personen aangehouden op verdenking van koperdiefstal. De verdachten, een 23-jarige Krommenieër, een 22-jarige man en een 20-jarige vrouw uit Wormerveer, werden op heterdaad door de politie betrapt tijdens het losknippen van de bekabeling in een leegstaand bedrijfspand aan de Veerdijk. Het drietal is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor; er is
proces-verbaal tegen hen opgemaakt.

Auto over de kop
Middenbeemster, zaterdag 26 april 2008, 05.38 uur
Op de A7 tussen Zaandam en Hoorn is in de nacht van vrijdag op zaterdag ter hoogte van Middenbeemster een auto over de kop geslagen. Een getuige die achter de auto reed zag dat de auto, die op de linkerbaan reed, met het linkerwiel de berm raakte, begon te slingeren en vervolgens over de kop sloeg. Hoewel de auto nog enkele tientallen meters op het dak over de vluchtstrook is geschoven, kon de 22-jarige bestuurster uit Hoorn zelf uit de auto klimmen. Zij leek ongedeerd, maar is toch per ambulance voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Waarom de vrouw de macht over het stuur verloor is niet bekend.

Rietkraag in brand
Monnickendam, zaterdag 26 april 2008, 12.51 uur
De politie heeft drie jongemannen uit Monnickendam aangehouden wegens brandstichting. De jongens, in de leeftijd van 13, 14 en 15 jaar, hadden met een stapel hooi en een rubberen boei een vuurtje gestookt in een rietkraag langs de N247 ter hoogte van de Peerdecamp. Een omstander waarschuwde de politie. De jongens verklaarden dat het vuur sneller om zich heen greep dan ze verwachtten, waardoor uiteindelijk een rietkraag van een paar vierkante meter vlam vatte. Zij slaagden er in zelf het vuur op tijd te doven en hebben bekend. Het drietal wordt in overleg met de ouders naar bureau HALT doorverwezen voor een passende straf.

Auto te water
Zaandam, zaterdag 26 april 2008, 13.38 uur
Op de Sportlaan is zaterdagmiddag een auto te water geraakt. De 38-jarige bestuurder verloor ter hoogte van het viaduct om onduidelijke redenen de controle over het stuur. Hij reed de stoep op, waardoor de auto kantelde en door een metalen hek heenreed. Daarna gleed de auto op het dak de naastgelegen sloot in. Drie van de vier inzittenden wisten op eigen kracht uit de auto te komen; de vierde werd door een omstander uit het wrak geholpen. Zij kwamen allen met de schrik vrij.

Politie achtervolgt motordieven
Zaandam, zondag 27 april 2008, 00.21 uur
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag na een achtervolging een 18-jarige Zaandammer aangehouden wegens poging tot diefstal van een motorfiets aan de George Gershwinstraat in Zaandijk. Een 38-jarige buurtbewoner rook onraad toen hij op straat vier jongens een motorfiets vooruit zag duwen. Toen het alarm van de motor afging belde hij de politie en rende hij de straat op om de jongens achterna te gaan. Deze waren er inmiddels al op twee scooters vandoor gegaan en hadden de motorfiets, waarvan het stuurslot bleek te zijn vernield, achtergelaten op straat. Politieagenten zagen de verdachte scooters, die geen kentekenplaten voerden, op het fietspad langs de Provincialeweg richting Zaandam rijden. Toen zij de achtervolging inzetten reden de scooters allebei een andere kant op. Op de Statenhoek kon een van de scooters klem worden gereden en een 18-jarige verdachte in de boeien worden geslagen. De tweede verdachte vluchtte te voet richting de Botenmakersstraat. Ondanks een zoektocht in de omgeving met een politiehond werd deze niet meer aangetroffen. Bij de kruising Provincialeweg / Vincent van Goghweg hield de politie later een tweede verdachte scooter zonder kentekenplaat aan, met daarop een 19- en een 25-jarige man uit Assendelft. De politie heeft de zaak in onderzoek. De drie verdachten zijn ingesloten op het politiebureau voor verhoor.

Joyrider uit de bocht
Zaandam, zondag 27 april 2008, 04.36 uur
Op de kruising Albert Heijnweg / Hoofdtocht is een 22-jarige automobilist uit Zaandam tegen een verkeerslicht gebotst. De man kwam vanaf de Houtveldweg gereden en verloor de macht over het stuur toen hij rechtsaf de Albert Heijnweg op draaide. Het slachtoffer is met ernstig knieletsel naar het ziekenhuis gebracht. Hij bleek geen rijbewijs te hebben en de auto zonder toestemming te hebben meegenomen. De eigenaar van de auto heeft aangifte gedaan wegens joyriding. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

Vernielers aangehouden
Krommenie, zondag 27 april 2008, 06.12 uur
De politie heeft een 18-jarige Wormerveerder en een 18- en een 22-jarige man uit Krommenie aangehouden omdat zij ervan worden verdacht zondagochtend vroeg op de Noorderhooftstraat een spoor van vernielingen achter zich te hebben gelaten. Er werden onder andere meerdere autospiegels stuk getrapt, bloembakken leeg getrokken en een ruit van een horecagelegenheid ingegooid. Verschillende getuigen belden de politie, die het drietal op de Heiligeweg aanhield. Zij zijn ingesloten op het bureau voor verhoor. Twee van hen zijn in verzekering gesteld, de derde is op last van justitie heengezonden.