Politiemensen mishandeld na melding geluidsoverlast

Slagharen, 27-04-2008

In de nacht van zaterdag op zondag 27 april kreeg de politie een melding van geluidsoverlast aan de Gedempte Schuinesloot. Aldaar was er een tent aanwezig waaruit het geluid afkomstig was. Aan een van de organisatoren werd verzocht om de muziek zachter te zetten. Deze ging weer de tent in om dit te regelen. De muziek werd zachter gezet en vervolgens kwamen een aantal mannen de tent uit en begonnen zich agressief op te stellen ten opzichte van de politie.

De politiemensen werden omsingeld door ongeveer twintig personen die zich begonnen op te dringen. Uit de tent kwam vervolgens een man die naar de politieauto rende en op de politieauto sprong. Een van de agenten liep naar de man toe om hem aan te spreken. De menigte zag dit en wilde dit voorkomen. De politieman werd door hen tegen gehouden. Ook de andere agent werd tegen gehouden en geslagen toen zij haar collega te hulp wilde komen. Vervolgens schopte een man het achterlicht van de politieauto kapot. Beide politieagenten werden vervolgens uit elkaar gedreven door de menigte en geslagen. De agenten riepen daarop de hulp in van collegas.

Terwijl de beide agenten met hun collegas aan het overleggen waren, kwamen er een aantal mannen vanaf het erf op hen af en zochten de confrontatie. Een van de agenten zag de man lopen die het achterlicht van de auto had vernield en wilde hem aanhouden. Terwijl hij dit wilde doen, werd hij belemmerd door een andere persoon. De man die het achterlicht vernield had, sloeg de politieman op een gegeven moment met kracht op het gezicht waarna hij er vandoor ging. De persoon die de politieman vasthield werd door een andere politieman gepepperd. De politieman liep als gevolg van de klap in het gezicht een hersenschudding op. Er werden op dat moment geen mensen aangehouden omdat de politie een melding kreeg van een grote vechtpartij bij een horecagelegenheid in Hardenberg. De politie stelt een onderzoek in.