Ingezonden persbericht


PRESS RELEASE
27 april, 2008

Wederom derde plaats Carlo van Dam op Autopolis Gemengde gevoelens ondanks podiumplaats

GOTEMBA - De Nederlandse autocoureur Carlo van Dam behaalde vandaag in Japan op het circuit van Autopolis zijn vierde podiumplaats in vier races, maar was desondanks niet tevreden over het resultaat. Carlo vertrok vanaf pole position, maar moest net als gisteren na een slechte start genoegen nemen met een derde plaats. Na vier races om het Japanse Formule 3 kampioenschap is Carlo daardoor vol in gevecht om de titel.

"Omdat we gisteren slecht wegkwamen bij de start, kozen we vandaag voor een andere eerste versnelling", aldus Carlo. "Dat pakte niet echt goed uit en ik viel meteen twee plaatsen terug. Mijn tempo in de race was goed en we zaten met drie man tot aan de finish dicht bij elkaar. Inhalen is hier echter heel lastig, zeker omdat we alle drie praktisch even snel waren. Dit was al met al een weekeinde van gemengde

Carlo van Dam op pole position en op de derde trede van het podium. TOM's

gevoelens: het is duidelijk dat we er qua snelheid heel goed bijzitten, maar hier konden we dat nog niet omzetten in een overwinning. Neemt niet weg dat we als team vandaag gewoon optimaal gepresteerd hebben en dat ik de schade wat betreft de stand in het kampioenschap beperkt wist te houden. Het is nu een kwestie van races gaan winnen . De eerst volgende kans doet zich op 10 en 11 mei voor op Suzuka, dus het spreekt voor zich dat ik met plezier uitkijk naar die race."

Uitslag Japans Formule 3 kampioenschap, race 4 (Autopolis, 27 april): 1. K. Kunimoto (Jap, Dallara), 34 min 28,878, 2. T. Iguchi (Jap, Dallara) op 0,790, 3. C. van Dam (Ned, Dallara) op 1 sec 159.

END

Voor meer informatie (

Ingezonden persbericht