Politie Zeeland


---


W-827-2008. Man betrapt inbreker in Middelburg
Zondagochtend rond 06.00 uur betrapte een inwoner van Middelburg een inbreker in zijn caravan.
De 69-jarige man was wakker geworden en zag zijn caravan bewegen waarop hij, gewapend met een langlaufstok, naar de caravan ging.
Bij het openen van de caravandeur trof hij een inbreker aan. De 69-jarige zei tegen de inbreker dat hij in de caravan moest blijven tot de politie zou komen. Tot tweemaal toe kon de man de inbreker tegenhouden maar toen deze een gasfles oppakte en met de gasfles in de richting van zijn hoofd kwam is de 69-jarige opzij gestapt.
De inbreker rende weg in de richting van het Sint Pietershof. De 69-jarige man is hem nog achterna gerend maar verloor hem uit het oog.
Er zijn geen goederen weggenomen uit de caravan. Wel is er schade aangericht van enkele honderden Euro's; twee ruitjes en een beugel zijn vernield.

Z-828-2008. Man aangehouden in Terneuzen
Politie Zeeland heeft om 03.45 uur, zondagochtend, in de Axelsestraat in Terneuzen een man aangehouden.
Tijdens een surveillance op de Industrieweg in Terneuzen ontdekte de politie een verdachte situatie. Bij nader onderzoek bleek dat bij een bedrijf aan de Industrieweg
het hek was vernield en dat er een generator uit een loods van het bedrijf bij het hek was neergezet.
Even later kon een 41-jarige man uit Terneuzen worden aangehouden die van het bedrijventerrein kwam en in zijn auto stapte. De man was in het bezit van een kniptang.

Z-829-2008. Controle rond coffeeshops Terneuzen
Afgelopen zaterdag heeft politie Zeeland wederom een controle gehouden rond de coffeeshops in Terneuzen en op de toegangswegen rond de coffeeshops.
Hierbij zijn 14 boetes uitgedeeld: 9x voor het rijden zonder autogordel, 1x voor het rijden zonder helm op een motor, 2x voor wildplassen, 2x voor niet handsfree bellen.
Een automobilist kreeg een rijverbod van 1 uur wegens het rijden onder invloed van alcohol en een Franse automobiliste is aangehouden omdat zij tegen een lantaarnpaal was gebotst en daarna de plaats van het ongeval had verlaten.

R-830. 2008 Aanhoudingen wegens beledigen agenten
Politie Zeeland heeft, verspreid over de provincie, afgelopen nacht vijf personen aangehouden wegens het beledigen van dienstdoende agenten.
Zondag om 03.42 uur is in de Gasthuisstraat in Goes een 19-jarige man uit Kapelle hiervoor aangehouden. Om 03.20 uur is op het Bellamypark in Vlissingen een 47-jarige Vlissinger aangehouden en om 02.43 uur een 38-jarige man afkomstig uit Terneuzen in de Blokken in Terneuzen voor hetzelfde feit.
Rond 01.00 uur heeft politie Zeeland een 22-jarige man uit Krabbendijke aangehouden wegens belediging in de J. W. Frisostraat in Krabbendijke.
Om 01.10 uur vond een 20-jarige man uit de gemeente Veere het nodig om tegen een politieauto te urineren op de Markt in Middelburg, ook hij is aangehouden.