KNHS


Meredith Michaels-Beerbaum wint WB finale
27 april 2008

GOTHENBURG (KNHS) - Aan het einde van de finalewedstrijd van de wereldbekerstrijd in het Zweedse Gothenburg was alleen de Duitse Meredith Michaels-Beerbaum met Shutterfly dubbel foutloos gebleven. Daarmee sloot de van geboorte Amerikaanse amazone, die al vele jaren voor Duitsland rijdt, de dertigste editie winnend af.

De Ierse Jessica Kürten, die na twee wedstrijden aan de leiding ging, moest met Castle Forbes Libertina in de eerste manche twee springfouten accepteren en zakte daardoor terug. De charmante Ierse zou uiteindelijk vierde worden, samen met de titelverdediger Beat Mändli uit Zwitserland en de Duitser Ludger Beerbaum. Albert Zoer (Echten), de enige Nederlander die in de finale van start was gegaan, liep met Okidoki in de zware driesprong tegen een weigering aan en besloot daarop de strijd te staken. De Amerikaan Rich Fellers, die in de eerste manche een foutje maakte met de Ierse hengst Flexible, klom mede dankzij een foutloze ronde in de tweede manche op naar de tweede plek in de eindstand. De wijze waarop Fellers rijdt doet denken aan een cowboy op de prairie. Maar tegelijkertijd moet ook worden gezegd dat hij zijn, niet over extra veel kwaliteiten gezegende, paard feilloos over de parcoursen weet te loodsen. De winnaar van de openingswedstrijd, de Duitser Heinrich Hermann Engemann, wist in deze laatste zware wedstrijd ook het uiterste uit zijn paard Aboyeur W te halen en toonde zich zeer verheugd met de derde plaats in de eindstand.

KNHS Mediavoorlichting,
Jacob Melissen

Einduitslag finale WB springen:


1) Meredith Michaels-Beerbaum (Dui) - Shutterfly - 4
2) Rich Fellers (USA) - Flexible - 6

3) Heinrich Hermann Engemann (Dui) - Aboyeur W - 9
4) Beat Mändli (Zwi) - Ideo du Thot - 12
4) Jessica Kürten (Ier) - Castle Forbes Libertina - 12 4) Ludger Beerbaum (Dui) - All Inclusive NRW - 12 22) Albert Zoer (Echten) - Okidoki - 17

Uitslag 3e wedstrijd finale WB springen:


1) Meredith Michaels-Beerbaum (Dui) - Shutterfly - 0
2) Patrick McEntee (Bel) - Ever Mury Marais Z - 1
3) Rolf-Göran Bengtsson (Zwe) - Ninja la Silla - 4 3) Rich Fellers (USA) - Flexible - 4
3) Heinrich Hermann Engemann (Dui) - Aboyeur W - 4 22) Albert Zoer (Echten) - Okidoki - teruggetrokken

Meer info zie: www.goteborghorseshow.se
Uitslagen zijn ook live te volgen op: www.scg-nl.nl