Ingezonden persbericht


Hulpverlening Gelderland Midden

Datum: 26 april 2008

Lammeren gered.

Wageningen - Zaterdagmiddag waren twee lammeren in een ijzeren overstortpijp gekropen in de uiterwaarden van Wageningen. Rond half zes werd de Regionale Alarmcentrale van de brandweer gebeld door de eigenaar van de lammeren. Brandweer Wageningen ging ter plaatse en startte een reddingsactie. De reddingsactie slaagde, rond half negen waren beide lammeren uit de pijp.

De schapen en lammeren behoren bij de woonboerderij "De Wolfswaard". Ze lopen in de oude kleiopslag put van de voormalige steenfabriek. De niet meer in gebruik zijnde pijp in de zomerdijk deed vermoedelijk vroeger dienst om water uit de kleiopslag te laten lopen. Met behulp van een graafmachine werd eerst aan een zijde van de dijk de ijzeren pijp met een diameter van circa 40 centimeter vrij gegraven. Er bleek veel klei in de pijp te zitten die niet te verwijderen was. De andere zijde werd vrij gegraven en met een snijbrander werd er een gat in de pijp gemaakt. Het eerste lam kon nu bevrijd worden. Met behulp van een vangstok kon het tweede lam gered worden. Brandweer Wageningen was met twee voertuigen en acht personen ter plaatse. De dierenambulance "Zuid West Veluwe" verleende assistentie.

Noot voor de redactie:

Voor nadere gegevens kunt u contact opnemen met de dienstdoende brandweervoorlichter van Hulpverlening Gelderland Midden, Dick van den Brul, via telefoonnummer: (026) 35 56 100.

Er zijn foto's gemaakt door persfotograaf Gert Budding. Mocht u interesse hebben in deze foto's gelieve contact op te nemen met Gert Budding. Zijn email adres is gertbudding@zonnet.nl

Dick van den Brul
Persvoorlichter Brandweer
Hulpverlening Gelderland Midden

Wilhelminastraat 27
6862 HA Oosterbeek