KNHS


Arjen de Jong en Sir Naughty by Instinct winnen NK Jachtpaarden 27 april 2008

SOESTDIJK- (KNHS) Het zonovergoten park van Paleis Soestdijk was afgelopen zaterdag het decor voor het Nederlands Kampioenschap Jachtpaarden. Sir Naughty by Instinct (KWPN, v. Hamlet) gereden door Arjen de Jong (Langbroek), vorig jaar nog tweede in Members-klasse, was nu in de Masters het allerbeste jachtpaard van Nederland.

Het Nederlands kampioenschap Jachtpaarden klasse Zwaar, Masters genoemd, is opengesteld voor leden van de Veluwe Hunt, de Midland Hunt, Jachtvereniging Soestdijk en de Koninklijke Nederlandsche Jachtvereniging. Daarnaast is er de Nationale Huntertrial klasse Licht, Members genoemd.

KNHS-voorzitter Martien van den Heuvel reikte de eerste prijs in de Masters uit aan Sir Naughty by Instinct (KWPN, v. Hamlet) en Arjen de Jong (Langbroek). De Jong: Ik heb hem twee jaar geleden gekocht en vorig jaar waren we al tweede in de Members. Toen ik de cross had gezien, liep het me voor de start wel even dun in de broek! Naughty doet het hier eigenlijk beter dan in het jachtveld. We beginnen achteraan en eindigen vooraan! Hij is heel braaf en heeft een groot hart. De cross was heel fraai. Mooi gebouwd door Dirk Stuip. De bodem was bovendien heel goed. Ik hoop dat we hier op deze terreinen nog jaren mogen genieten.

Peck van Sergej Jacobs won de Members-klasse overtuigend. Het paard, dit jaar al clubkampioen van de Veluwe Hunt, sleepte ook de Jaguar Trofee voor de beste terreinproef in de wacht, een prijs die meestal in de Masters-klasse wordt uitgedeeld.

Masters juryvoorzitter Dick Groenewoud werd dit jaar bijgestaan door mevrouw Wigget en de heer Hubbard uit Engeland. Groenewoud: Het stond een tikje zwaarder dan vorig jaar, maar ik kon goede punten kwijt. De Britse juryleden zijn lovend over het niveau.

Leo de Kock (Zeddam), met de negentienjarige Mc Conner de Members-winnaar van 2007, werd nu twaalfde met Prime Rose Hill. Mr Mambo (v. Indorado) was in 2006 het beste jachtpaard met Arthur van Buiten (Amersfoort). Zij eindigden nu als elfde, maar Van Buiten had niet minder genoten. Hij ging als de brandweer! We hadden een foutloze cross. Die was mooi technisch en de bodem was goed. Uitslagen:
Masters:

1. Arjen de Jong (Langbroek), Sir Naughty by Instinct
2. Joost Kartman (Bussum), Palm d Or

3. Gert. Lourens (Geesteren), Santos

4. Gijs de Waal (Gorssel), Thor

5. Stefan Hazeleger (Otterlo), Jack Daniels

Members:

1. Sergei Jacobs, Peck

2. Sylvie Sprangers Absolutely Fabulous

3. Jenny van Staveren Top

Auteur: Lilianne van den Brekel