Ingezonden persbericht

WEL DE SNELHEID MAAR NIET HET GELUK VOOR LAURENS VANTHOOR OP HOCKEHEIM

HOCKENHEIM, 27 APRIL 2008 - Op het circuit van Hockenheim (Duitsland) heeft Laurens Vanthoor een bewogen raceweekend achter de rug. De jonge Belg begon ijzersterk aan zijn allereerste races in de formulewagens in de sterk bezette ATS Formule 3 Cup, maar de debutant ontbrak het echter aan geluk om zijn potentie om te zetten in een goed resultaat. Een twaalfde positie in de openingsrace en een touché in de tweede manche weerhielden de 16-jarige rijder van een goede score. Desondanks kijkt Vanthoor met veel plezier terug naar zijn eerste optreden bij Van Amersfoort Racing dat ondersteund wordt door Volkswagen Motorsport.

VRIJE TRAINING + KWALIFICATIES:

Voordat Vanthoor zijn eerste meters maakte in de ATS Formule 3 Cup op Hockenheim, testte hij afgelopen maandag nog op hetzelfde circuit om alvast aan de baanomstandigheden. Hij reed voor de eerste keer met een Volkswagen-krachtbron, waar hij in de voorbije testperiode de Dallara F306 OPC-Challenge-motor gewend was. De enige vrije training op donderdag verliep zeer voorspoedig. Op een natte baan was hij verreweg de snelste deelnemer, terwijl Vanthoor op een opdrogende baan op de achtste plaats bleef steken. Op vrijdagmorgen werd de eerste kwalificatie afgewerkt. De inwoner uit Heusden-Zolder begon de sessie met een snelle tweede tijd en eindigde de tijdtraining uiteindelijk op een keurige vierde plaats. In de tweede kwalificatie probeerde Vanthoor opnieuw een snelle tijd op de chrono's te zetten, maar werd hij continu gehinderd door verkeer op de baan en de vele gele vlagsituaties. Hij had slechts een paar ronden om de piek uit zijn banden te halen, maar het viel allemaal net niet op zijn plaats. Een keurige zesde positie was zijn deel.

RACE 01 + 02:

Toen de startlichten op zaterdag waren gedoofd, kwam Vanthoor niet van zijn plaats. Hij kende pech toen hij achter de stilgevallen Philipp Eng tot staan werd gebracht en eveneens zijn motor liet stilvallen. Met veertig seconden achterstand moest Vanthoor de race als laatste aanvangen. De rijder van Van Amersfoort Racing behield de concentratie echter goed vast en wist vanuit het achterveld een aantal rijders te passeren. Hij voerde de druk op zijn naaste concurrenten verder op en wist door te stoten naar het middenveld. Na zestien ronden kwam Vanthoor bij zijn debuutrace verdienstelijk als twaalfde over de meet. Hij zette bovendien overall de vierde snelste rondetijd neer!
In de tweede race die op zondagmorgen werd gehouden kwam Vanthoor wel goed uit de startblokken. Hij zat in een ideale lijn achter Frédéric Vervisch en rukte op naar de tweede plaats. Stuivertje wisselend vochten de beide landgenoten om de eerste positie, terwijl Federico Leo en Sebastian Saavedra langzaam maar zeker steeds dichterbij kwamen. Vanthoor wist de deur op de twee aanstormende rijders goed dicht te houden, maar moest Leo bij de Mercedes Arena laten gaan. Hij wist Leo niet veel later alweer te pakken en zette daarbij tevens de snelste rondetijd op de chrono's. Hij wist het gat naar de kopgroep snel dicht te rijden, totdat Vanthoor in de zevende ronde in de Sachs-kurve van de baan spinde. Hij probeerde de auto nog op te vangen, maar belandde uiteindelijk in de vangrails. Met negen ronden voor de boeg moest hij met een gebroken voorwielophanging de strijd staken.

LAURENS VANTHOOR: "Gelet op de resultaten zou ik niet tevreden mogen zijn, maar ik heb afgelopen weekend in mijn autosportdebuut in de ATS Formule 3 Cup laten zien dat het met de snelheid wel goed zit. Ik ben erg tevreden over de kwalificaties en heb ik in de races gevochten voor wat ik waard ben. Door mijn onervarenheid wist ik de beslissende fasen van de races mijn startposities nog niet om te zetten in een goed resultaat. Verder is de Volkswagen krachtbron erg betrouwbaar en bijzonder snel gebleken. Ik heb afgelopen weekend hier op Hockenheim ontzettend veel plezier gehad. Door continu veel te leren zullen de prestaties in de volgende ATS Formule 3 races alleen maar beter worden!"

UITSLAG RACE 01 ATS FORMULE 3 CUP - HOCKENEHEIM, ZATERDAG 26 APRIL 2008

01. Matteo Chinosi, Ombra Racing, 26:11.561
02. Sebastian Saavedra, HS Technik, + 00.392s
03. Frédéric Vervisch, Swiss Racing Team, + 07.061s
12. LAURENS VANTHOOR, VAN AMERSFOORT RACING, + 45.334S

UITSLAG RACE 02 ATS FORMULE 3 CUP - HOCKENHEIM, ZONDAG 27 APRIL 2008

01. Gerhard Tweraser, Neuhauser Racing, 26:17.140
02. Matteo Chinosi, Ombra Racing, + 11.588s
03. Federico Leo, Ombra Racing, + 13.766s
DNF. LAURENS VANTHOOR, VAN AMERSFOORT RACING, + 09 RONDEN



Ingezonden persbericht