Ingezonden persbericht

Dennis Swart begint F3 debuut met podium op Hockenheim!

HOCKENHEIM, 27 APRIL 2008 - Dennis Swart is zijn carrière in de ATS Formule 3 Cup met een kickstart begonnen! De Nederlander moest de eerste race op Hockenheim (Duitsland) vanuit een leidende positie in de Trophy Cup nog voortijdig staken door een touché van een andere deelnemer. In de afsluitende manche werd zijn doorzettingsvermogen wel beloond met een uitstekende tweede plaats in de Trophy Cup. De Noord-Hollander belandde met dit fraaie resultaat voor de eerste keer in de formulewagens op het podium! In de tussenstand van de ATS Formule 3 Trophy 2008 Cup bezet Swart momenteel de vierde plaats met acht kampioenschappunten.

VRIJE TRAINING + KWALIFICATIES:
Op een natte baan was Swart op donderdagmorgen heer en meester in de Trophy Cup. De rijder met startnummer 55 lag tijdelijk op een keurige elfde plaats in het algemeen klassement en was verreweg de snelste in zijn klasse. Toen de baan was opgedroogd ging Swart met nieuwe banden naar buiten. Daarna liet hij weer gebruikte banden onder zijn bolide monteren en eindigde de 21-jarige rijder als vierde in de Trophy Cup. In de kwalificatie van vrijdagmorgen wist Swart de stijgende lijn goed door te trekken. Met een tijd van 1:37.630 belandde hij op een vijftiende plaats algemeen en eerste in de Trophy klasse. In de tweede tijdtraining ging hij met oude banden naar buiten en zette drie geklokte ronden op de chrono's. Toen hij daarna met nieuw rubber opnieuw het asfalt betrad, wist hij zijn tijd verder aan te scherpen. Door een langdurige gele vlagsituatie moest hij echter genoegen nemen met een tweede plaats.

RACE 01 + 02:
Toen de lichten op zaterdagmorgen werden gedoofd, kwam Swart redelijk goed van zijn plaats. Hij wist de rijders die stilstonden bij de start (David Moretti, Shirley van der Lof, Philipp Eng en Laurens Vanthoor) gelukkig te ontwijken en kon zodoende zijn positie behouden. De rijder van het Tsjechische team KFR wist de druk steeds verder op te voeren en werkte zich op naar een tijdelijke zesde plaats in het algemeen klassement. Wanneer hij niet veel later door een snellere auto werd gepasseerd, zat Rahel Frey bij hem op het vinkentouw. Swart wist de deur voor de rijdster van Van Amersfoort Racing goed dicht te houden, totdat de Zwitserse te laat remde en hem vol van achteren raakte. Hierdoor verloor Swart de controle over zijn bolide en vloog rechtsaf de muur in. Met veel schade zag hij een bijna zekere overwinning in de Trophy Cup in rook opgaan...

Op zondag kwam de als zeventiende gestarte Swart opnieuw goed weg. Hij wist opnieuw twee auto's, die bij de start niet wegkwamen, keurig te ontwijken en sloot achter Shirley van der Lof aan. Hij wist haar te verschalken, maar werd in bocht 2 op zijn beurt door een rijder van Team Rhino's Leipert gepasseerd. Na de safetycar situatie wist hij de rijder van Team Rhino's Leipert weer te pakken, maar moest Swart wel Bernd Herndlhofer laten gaan. Doordat Swart door de langzamere achterblijvers werd gehinderd, wist zijn Oostenrijkse opponent in de Trophy Cup het gat te vergroten. Na vijftien ronden kwam de student (Commerciële Sporteconomie aan Johan Cruijff University) met zijn Dallara F304 OPC-Challenge uitstekend als tweede in de Trophy Cup over de meet!

DENNIS SWART: "Het was een uitstekend weekend voor me. In de vrije training was ik de snelste in mijn klasse en wist dit in de kwalificaties verder door te trekken. Een eerste en een tweede plaats in de tijdtraining is een mooi resultaat. In de eerste race zat ik uitstekend in mijn ritme, totdat ik uit de wedstrijd werd getikt. In de tweede race had ik wat meer moeite om de juiste snelheid te pakken te krijgen, maar werd ik wel beloond met een tweede plaats. Deze prestatie geeft natuurlijk veel vertrouwen voor de volgende Formule 3 races op Oschersleben (09 - 11 mei aanstaande)!"

UITSLAG RACE 01 ATS FORMULE 3 CUP - HOCKENEHEIM, ZATERDAG 26 APRIL 2008

01. Matteo Chinosi, Ombra Racing, 26:11.561
02. Sebastian Saavedra, HS Technik, + 00.392s
03. Frédéric Vervisch, Swiss Racing Team, + 07.061s
DNF. DENNIS SWART, TEAM KFR, + 11 RONDEN

UITSLAG RACE 02 ATS FORMULE 3 CUP - HOCKENHEIM, ZONDAG 27 APRIL 2008

01. Gerhard Tweraser, Neuhauser Racing, 26:17.140
02. Matteo Chinosi, Ombra Racing, + 11.588s
03. Federico Leo, Ombra Racing, + 13.766s
12. DENNIS SWART, TEAM KFR, (TWEEDE IN TROPHY CUP) + 44.530S

NIEUWS en FOTO'S worden aangeboden door INSIGHT F1 MOTORSPORT REPORT.