Gemeente Kapelle

K@pelle werkt voor u!

K@pelle werkt voor u!, met deze slogan zal de gemeente Kapelle u vanaf vandaag attenderen op de vernieuwingen en verbeteringen in de dienstverlening. De afgelopen tijd is er hard gewerkt aan het mogelijk maken van dienstverlening via het internet.

Zo kunt u uw melding over de openbare ruimte voortaan 24 uur per dag en 7 dagen in de week via de website melden en vanaf juni zal het mogelijk zijn 6 gemeentelijke producten digitaal te bestellen.

Meldingen Openbare Ruimte

Op www.kapelle.nl in het menu dienstverlening vindt u de mogelijkheid om uw meldingen met betrekking tot de openbare ruimte digitaal bij ons te melden. U kunt hierbij denken aan een omgewaaide boom, loszittende stoeptegels maar ook overlast door ongedierte. Wanneer u uw klacht meldt, krijgt u automatisch een e-mail dat uw klacht in het systeem is opgenomen, niet lang daarna zult u een e-mail ontvangen dat uw klacht in behandeling is genomen en daarin ook de datum per wanneer wij uw klacht afgehandeld zullen hebben. Als u dat wenst nemen wij contact met u op. Op deze manier bent u altijd op de hoogte van het verloop van uw klacht.

Producten via www.kapelle.nl

Vanaf begin juni zal het voor de Kapelse burgers mogelijk worden om via internet hun binnengemeentelijke verhuizing door te geven en 5 verschillende soorten uittreksels aan te vragen. Het gaat hierbij om het algemene uittreksel GBA, een attestatie de vita, of te wel het bewijs van in leven zijn, een uittreksel GBA voor huwelijk of partnerschap, een bewijs van Nederlanderschap en het bewijs van opneming, hierin staat waneer u bent ingeschreven in de gemeente op een bepaald adres. In de komende weken zult u hier o.a. via de Scheldepost en de gemeentelijke website meer uitleg over krijgen.

Wijze van dienstverlening: uw keuze!

Door het digitaliseren van deze producten wil de gemeente Kapelle nu en in de toekomst haar dienstverlening uitbreiden. U kiest altijd zelf op welke wijze u zaken wilt doen of contact wilt hebben met de gemeente. Doet u dit liever telefonisch of via de website dan kan dit, maar u blijft altijd welkom op het gemeentehuis wanneer u liever persoonlijk contact wilt hebben.