Gemeente Lopik

Herinrichting De Copen

Begin mei 2008 starten de voorbereidingen voor de herinrichting van bedrijventerrein De Copen in Lopik. Het rioleringsstelsel wordt opgeknapt, waarna nieuwe bestrating wordt aangelegd. Tijdens de werkzaamheden wordt zoveel mogelijk geprobeerd de bedrijven bereikbaar te houden. Naar verwachting zullen de werkzaamheden voor 1 oktober 2008 zijn afgerond.

Overleg met ondernemers

Het overleg met de ondernemers op de 1^e Industrieweg over de herinrichting is rond de zomer 2007 afgerond. Zij hebben allemaal ingestemd met de plannen, waarna het bestek voor de herinrichting van de 1^e Industrieweg is opgesteld. In december 2007 is de bestaande beveiligingsinstallatie van het bedrijventerrein vervangen. Er is gekozen voor de aanleg van een versmalling in de Copenweg tot één rijbaan, die door een slagboom wordt afgesloten.

Uitvoering in fases

De voorbereiding van de werkzaamheden aan de 1^e Industrieweg starten begin mei. Rond de tweede week van mei wordt gestart met de opbreekwerkzaamheden en de vervanging van het riool. De werkzaamheden worden in fases uitgevoerd om de overlast te beperken en de bedrijven bereikbaar te houden. Er wordt gestart op de kruising 1^e Industrieweg
- Handelsweg. De ondernemers zijn hiervan per brief op de hoogte gesteld.

De gesprekken met de ondernemers aan de 2^e en 4^e Industrieweg voor de voorbereiding van de volgende fase zijn gestart.

Resultaat

Het rioleringsstelsel wordt opgeknapt, waarna nieuwe bestrating wordt aangelegd. De nieuwe bestrating bestaat uit een hoofdrijbaan in heiderood met aan beide zijden voetpaden die in gele steen worden uitgevoerd. De werkzaamheden zullen in totaal 100 werkbare werkdagen duren. Rekening houdende met de Bouwvak en mogelijk verlet vanwege slechte weersomstandigheden, zullen de werkzaamheden naar verwachting uiterlijk op 1 oktober 2008 zijn afgerond.

Verkeerscirculatieplan

Om na het aanleggen van de nieuwe bestrating ervoor te zorgen dat deze langer meegaat, is een verkeerscirculatieplan voor het industrieterrein De Copen in voorbereiding. Dit verkeerscirculatieplan moet ervoor zorgen dat o.a. het zware vrachtverkeer via eenrichtingswegen een vaste route volgt.

Inloopuur

De directiekeet van Aannemersbedrijf A. Schep wordt bij de kruising van de 1^e en 2^e Industrieweg geplaatst. De gemeentelijke projectleider R. Woering is van maan-dag tot en met vrijdag van 9:00 tot 10:00 uur in deze directiekeet bereikbaar voor de ondernemers om eventuele vragen te beantwoorden en nadere informatie te verstrekken. Daarnaast is hij telefonisch bereikbaar via 0348 559 955.