Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid


28 apr 2008

CCV en inspectie-instellingen sluiten licenties

Vandaag tekenden de CCV-directie en vier inspectie-instellingen contracten voor uitvoering van het CCV-inspectieschema VBB: 2008. Dit schema is voorbereid in de Vereniging van Inspectie-instellingen voor Veiligheid en Beveiliging (VIVB). De VIVB heeft het beheer van het schema overgedragen aan het CCV. Ook het bijbehorende uitvoeringsprotocol VVB-09 wordt vanaf 25 april 2008 door het CCV beheerd.

Directeur Ida Haisma van het CCV spreekt van een mijlpaal: "Bij oprichting van het CCV in 2004 was al voorzien dat het CCV ook als beheerder van inspectieschema's zou gaan optreden. Ik ben erg blij met het VBB-inspectieschema. Het is een belangrijk schema voor brandweer en verzekeraars. Fijn dat het CCV deze partijen nu ook hiermee van dienst kan zijn!"

Voorzitter Leon Reijnders van de VIVB is content met het beheer door het CCV van het VBB-inspectieschema. "We hebben dit schema en VVB-09 in de afgelopen jaren als inspectie-instellingen gezamenlijk en zorgvuldig opgebouwd. Het is goed voor het draagvlak dat het beheer nu bij een onafhankelijke en neutrale organisatie als het CCV is ondergebracht. We hebben met het CCV goede afspraken gemaakt over het beheer. Als VIVB hebben we er alle vertrouwen in dat het goed gaat. Zo komt er een speciaal deskundigenteam voor het inhoudelijke beheer van VVB-09. Daar zitten we als inspectie-instellingen ook in. Zo zorgen we dat we de kwaliteit op het niveau houden dat wij gewend zijn."

Als onderdeel van de overdracht van het VBB-inspectieschema sluiten de vier bij de VIVB aangesloten inspectie-instellingen per 25 april 2008 een licentie-overeenkomst met het CCV. Hierbij krijgen zij het recht om het CCV-kwaliteitslogo op inspectiecertificaten aan te brengen. Verder zijn ze verplicht om te werken volgens het inspectieschema VVB:2008 en het bijbehorende uitvoeringsprotocol VVB-09. Hun bestaande accreditatie als inspectie-instelling moeten zij onverwijld omzetten naar een accreditatie voor het nieuwe schema.

Het CCV publiceert het CCV-inspectieschema VBB:2008 en uitvoeringsprotocol VVB-09 per 25 april op de website. De vier inspectie-instellingen die bij de VIVB zijn aangesloten zijn: Nagtglas Versteeg Inspecties te Nieuwegein, R2B Inspecties te Zaltbommel, BPSI te Geldermalsen en BVI te Breda.