Stadsdeel Amsterdam Centrum


Inspraak werkzaamheden Stadhouderskade

28 april 2008

De gemeente heeft plannen gemaakt voor het groot onderhoud en een profielaanpassing van de Stadhouderskade tussen de Ferdinand Bolstraat en de Amsteldijk.
Er komen onder andere vrijliggende fietspaden aan beide zijden van de weg. De ruimte voor de auto wordt teruggebracht tot 2 rijstroken van elk 3.50 meter. De luchtkwaliteit verbetert door de versmalling van de rijweg en de grotere afstand tussen verkeer en gevels. Parkeerplaatsen langs het water en aan de woning- en winkelzijde blijven gehandhaafd.

Het is de bedoeling dat in de toekomst een wandelpromenade langs waterzijde komt wanneer er alternatieve parkeergelegenheid is. De plannen voor de profielaanpassing liggen ter inzage bij het Voorlichtingsloket van het stadhuis, Amstel 1 te Amsterdam en zijn ook digitaal te raadplegen.

Zienswijze indienen
U kunt tot en met donderdag 5 juni 2008 een zienswijze op de plannen indienen door een email te sturen naar inspraak@ivv.amsterdam.nl of een brief naar Dienst Infrastructuur Verkeer en Vervoer, Postbus 95089, 1090 HB Amsterdam.
Meer informatie
Factsheet
Detailkaart
Dhr. van den Broek (Dienst Infrastructuur Verkeer en Vervoer), tel 556 5301