Gemeente Drechterland

28-4-2008
meer ruimte voor fietsen

Extra stallingsruimte centrum Hoogkarspel

Al bijna een jaar loopt de actie 'op de fiets bereik je iets'. Een thema waar Drechterland via verschillende acties de aandacht vestigt op dit milieuvriendelijke vervoermiddel. Bij Winkelcentrum Reigerspassage worden binnenkort extra fietsstallingen geplaatst. Hierdoor wordt het nog aantrekkelijker op de fiets boodschappen te doen.
fietsen Uiteraard vinden we het fijn dat al veel mensen op de fiets naar de Reigerspassage komen. Maar er zijn dagen dat de stalling vol is. Resultaat is dat er te veel fietsen de uitgang blokkeren. En met een beetje wind valt er wel eens een fiets om dat alles bij elkaar een nogal rommelig beeld geeft. Met meer capaciteit hopen we dat dit probleem tot het verleden behoort.

Prijswinnaar
Vorig jaar is tijdens de actie 'met gerinkel naar de winkel' via een enquête duidelijk geworden dat er veel fietsers zijn die het beperkte aantal parkeerplaatsen voor de fiets als een kans voor de gemeente zagen hier wat aan te doen. Uit de inzendingen van die actie was dit een belangrijke wens van het winkelende publiek. Binnenkort is de extra stalling geplaatst en zal de prijswinnaar van de prijsvraag tevens in het zonnetje worden gezet.