Gemeente Beuningen


Lintjesregen
Afgelopen vrijdag zijn twee inwoners gehuldigd. Zij zijn toegetreden als Lid in de orde van Oranje Nassau. Mevrouw M.G.W. (Riet) van Dinteren - De Waal en de heer A.J.G.M. (Ard) van Hulst werden door de burgemeester bezocht en gehuldigd.

Mevrouw M.G.W. van Dinteren werd bij Voetbalvereniging Roda '28 verrast met de komst van de burgemeester. Zij werd gehuldigd voor haar inzet voor onder meer de voetbalvereniging, waar ze al meer dan 30 jaar actief is. Ze draait kantinediensten en heeft samen met twee andere dames het clubgebouw al ruim 20 jaar schoongemaakt. Ook verzorgt ze de lotto en is ze vaak mee geweest met het jeugdkamp als lid van de kookstaf. Verder is ze actief bij de Katholieke Vrouwenverenging Winssen. Tot slot is ze de motor achter het tweejaarlijks molenfeest.

De heer A.J.G.M. van Hulst werd thuis bezocht door de burgemeester. Hij werd gehuldigd vanwege zijn kennisoverdracht over de Tweede Wereldoorlog. Door middel van zijn museum Maas & Waals Museum 1939-1945 en door met name scholieren op weg te helpen met werkstukken over dit onderwerp. Hij is sinds 1998 lid van het bestuur van de Stichting Market Garden Veterans Association Nijmegen (momenteel voorzitter). Deze stichting organiseert de herdenkingen van de Operation Market Garden. Tot slot onderhoudt hij contacten met de Engelse zusterorganisaties en de Canadese- en Amerikaanse veteranen.

Voordracht voor 2009
Wilt u iemand voorstellen voor een Koninklijke onderscheiding voor de Lintjesregen van 2009? Dan kunt u uw aanvraag hiervoor uiterlijk tot 1 juni 2008 aanstaande indienen bij de burgemeester van Beuningen. U kunt hiervoor contact opnemen met mw. T. Verduijn. Zij is bereikbaar van maandag tot en met donderdag tot 12.00 uur via telefoon 024-6780800. Zij kan in grote lijnen aangeven of de verdiensten inderdaad bijzonder genoeg zijn voor een Koninklijke onderscheiding. Ook wordt precies uitgelegd welke informatie u hiervoor moet aanleveren.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie in het digitaal loket of bekijk de website www.lintjes.nl.