Gemeente Hengelo

Actueel

Janka van de Bovenkamp voorzitter van de WMO Cliëntenraad Hengelo

Hengelo, 25 april 2008

Janka van de Bovenkamp voorzitter van de WMO Cliëntenraad Hengelo

Janka van de Bovenkamp is benoemd als voorzitter van de WMO Cliëntenraad (WMO CR) Hengelo. Op donderdag 24 april heeft wethouder Bert Otten haar geïnstalleerd. Sinds begin dit jaar is de WMO CR in Hengelo ingesteld. Alleen ontbrak het nog aan een voorzitter. Janka van de Bovenkamp is door de WMO CR unaniem als onafhankelijk voorzitter voorgedragen.

Janka van de Bovenkamp (1955) heeft een lange staat van dienst in het voortgezet onderwijs en de reïntegratie van mensen met een beperking op de arbeidsmarkt. Verder heeft zij in de afgelopen jaren diverse bestuursfuncties vervuld. Als voorzitter van de WMO CR zal Janka zich in de eerste tijd vooral gaan toeleggen op de positionering en profilering van de WMO CR in Hengelo.

In de WMO CR zijn de organisaties Stichting Gehandicaptenraad Hengelo, het Seniorenplatform, Trimaran en Platform Mantelzorg Overijssel vertegenwoordigd. De WMO CR is adviseur van het gemeentebestuur als het gaat om de WMO-prestatievelden nummer 3 (informatie, advies en cliëntondersteuning) en nummer 6 (verlenen van individuele voorzieningen). De WMO CR kan gevraagd en ongevraagd advies uitbrengen over de wijze waarop de gemeente Hengelo inhoud geeft aan deze prestatievelden. De WMO CR behartigt in deze rol de belangen van de meeste mensen die ondersteuning uit de WMO nodig hebben.

De burgerparticipatie in de overige zeven prestatievelden worden ingevuld in de vormen van platforms, congressen en dergelijke.