Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T
===============

Nieuw: alles voor een kinderfeestje, schoolreisje of gezinsuitstapje op een rij

BOEKJE KINDERPRET IN DE ACHTERHOEK VERSCHENEN

ACHTERHOEK - Menigeen kent het wel! Je wil het verjaardagsfeestje voor je bijna jarige dochter of zoon organiseren en denkt 'wat zullen we dit jaar eens ondernemen?'. Zou er niet een boekje of een site bestaan waar alle mogelijkheden in de omgeving in staan? "Jazeker", is vanaf nu het antwoord. Want het Achterhoeks Bureau voor Toerisme heeft zojuist het boekje 'Kinderpret in de Achterhoek' en de site www.kinderuitstapjesindeachterhoek.nl laten verschijnen. Het eerste exemplaar van het boekje werd zaterdag 26 april door elfje Loek Beernink (Nienke uit Het Huis Anubis) overhandigd aan de jeugdige winnaars van het openingsspel bij de Doolhof in Ruurlo.

Goed en slecht weer
In de Achterhoek zijn zowel bij goed als bij slecht weer volop leuke activiteiten en attracties waar de kinderen zich kunnen vermaken. Bekende activiteiten als dolen door een doolhof, op bezoek bij Jan Klaassen of de Witte Wieven, binnenspeelparadijzen en buitenspeeltuinen, maar ook verrassende activiteiten als wandelen met een ezel, een interactieve speurtocht door een museum, een kinder-kookworkshop of een opleiding volgen tot ridder, hofdame of heks. Volop vermaak met telkens een bijzonder tintje!

Kinderroutes
Ook zijn er in de Achterhoek zo'n twintig routes speciaal voor kinderen van 3 t/m 14 jaar, waarbij ze op speelse wijze kennis kunnen maken met de streek en de historie. Alle hebben een avontuurlijk verhaal als leidraad en duren anderhalf tot vier uur. De kinderen spelen zelf de hoofdrol. Een aantal routes is gebaseerd op kinderboeken. De Zevensprong, het verhaal over de schat die in het kasteel is verstopt. En de serie over de zoon van de hertog, Berend van Hackfort die allemaal avonturen in de Middeleeuwen beleeft. En natuurlijk over Koen Kampioen, de jonge voetbalheld. Het zijn boeken van bekende kinderboekenschrijvers als Martine Letterie, Fred Diks, Arend van Dam en Tonke Dragt.

De ene keer vertelt Berend zijn verhaal, de andere keer gaan de kinderen met kabouters op stap. Dan weer is het thema sportiviteit en ontdekkingen. Onderweg doen de kinderen sportieve, leuke en spannende opdrachten, zoals een middeleeuwse verkleedpartij, boomstammenvoetbal, heksenproef en een heuse love-test. Naast bewegwijzerde fiets- en wandelroutes zijn er ook tochten met kompas, GPS of MP3-speler. Bij een aantal van de routes zijn extra les- en spelkisten voor groepen aanwezig om langere tijd met het desbetreffende thema bezig te zijn en zijn er speciale arrangementen samengesteld. Deelname aan een route is overigens niet duur: voor een paar euro's per kind heb je een ochtend of middag plezier!

Gratis boekje
Het boekje met de toepasselijke naam "Kinderpret in de Achterhoek" is gratis verkrijgbaar bij de VVV's in de Achterhoek en de kindvriendelijke bedrijven zelf. Meer informatie is te vinden op www.kinderuitstapjesachterhoek.nl.

Ondersteuning
'Kinderpret in de Achterhoek' is een initiatief van het Achterhoeks Bureau voor Toerisme en mede mogelijk gemaakt dankzij financiële ondersteuning van de provincie Gelderland op grond van de subsidieregeling Sociaal Economisch Beleid.