Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland Bredevoort - Partners slaan handen weer ineen voor toezicht bij Slingeplas |

Terwijl de eerste warme dagen zich nog moeten aandienen, willen de toezichthouders van recreatiegebied de Slingeplas in Bredevoort de geldende terreinregels nog eens bekend maken. Men hoopt dat de bezoekers zich hieraan houden, zodat het verblijf bij de Slingeplas voor iedereen naar wens verloopt.

Tijdens warme dagen wordt De Slingeplas in Bredevoort door duizenden dagjesmensen bezocht. Niet alleen mensen uit de omliggende plaatsen bezoeken de recreatiegebied maar ook onze oosterburen hebben deze schitterende locatie ontdekt voor een dagje uit. Jaarlijks is het aantal bezoekers rond de 175.000 !

Om alles goed te laten verlopen vinden er naast het reguliere toezicht jaarlijks extra politiecontroles plaats. Deze projectmatige inzet wordt uitgevoerd in de periode vanaf begin mei tot eind september. Er wordt met name gecontroleerd of de bezoekers zich aan de geldende terreinregels houden.

Niet toegestaan Zo is het verboden om honden los te laten lopen en is het stoken van vuurtjes verboden. Men mag na zonsondergang niet op het recreatiegebeid aanwezig zijn en ook nachtvisserij is niet toegestaan.

Het foutief parkeren op de toegangswegen en de parkeeroverlast in de woonwijk het Stadsbroek zijn punten van aandacht. Voor de toegangswegen de Kruittorenstraat, Pastoorsdijk en Ooievaarsdijk geldt aan beide zijden van de weg een parkeerverbod door de aanwezigheid van een parkeerverbodszone. In het recreatiegebied zijn voldoende parkeerplaatsen aanwezig !

Wanneer elke seconde telt De toegangswegen dienen vrij te blijven voor de hulpverleningsdiensten om bij eventuele ongevallen of andere incidenten direct en snel ter plaatse te kunnen komen.

De politie werkt in dit project van toezicht nauw samen met de terreinbeheerders van het Recreatieschap Achterhoek/Liemers en de buitengewone opsporingsambtenaren van de Wildbeheereenheid Aalten e.o.

Controles In 2007 werd zowel overdag als 's nachts gecontroleerd en dat gaat dit jaar ook weer plaats vinden. In 2007 werden zo'n 65 bezoekers door de politie bekeurd voor uiteenlopende zaken, waarbij de meeste voor foutief parkeren op de Kruittorenstraat, de Ooievaarsdijk en de Pastoorsdijk. Voor het vissen zonder vergunning werden drie mensen bekeurd.

Einde bericht