Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Amsterdam, 28 april 2008
Startschot Battle of Amsterdam 2008

Jonge talenten tonen skills, publiek maakt kennis met straatcultuur

Vrijdag 25 april vond de eerste Stadsdeel Battle, onderdeel van de Battle of Amsterdam 2008, plaats op de Nieuwmarkt in Amsterdam. Jongeren uit Stadsdeel Centrum-Westerpark namen het tegen elkaar op in de disciplines vocals en shows. De voorrondes, oftewel Stadsdeel Battles, vinden plaats in zes Amsterdamse stadsdelen. Er zijn in totaal vier straatcultuurdisciplines waarin gestreden wordt om de titel 'Battlemaster of Amsterdam' 2008': dans, vocals, shows en funsport. Tijdens de Stadsdeel Battle Centrum-Westerpark mochten de jongens van 'Crisizz' in de categorie vocals op het meeste 'respect' van het publiek rekenen. In de categorie shows ging deze eer naar de showgoochelaar 'Mocro Magic'. Door middel van een applausmeter werd gemeten voor wie het hardst werd geapplaudisseerd en dus verkozen werd tot winnaar. De 'Battlemasters of Amsterdam 2008' winnen onder meer een workshoptraject bij de Summerscool van Roots & Routes, optredens op bekende Amsterdamse podia, demo-opnames in een professionele studio en kledingpakketten. Datum en locatie van de Final Battle of Amsterdam worden binnenkort bekendgemaakt.

De volgende Stadsdeel Battle vindt plaats in Oud-Zuid: op 10 mei is het Olympiaplein van 13:00-17:00 uur podium voor de volgende strijd. Jongeren die woonachtig zijn in dit stadsdeel kunnen zich inschrijven via www.battleofamsterdam.nl. Iedereen is welkom om deze Stadsdeel Battle (gratis!) bij te wonen.

De Battle of Amsterdam is een jaarlijks terugkerende wedstrijd voor jongeren van 12 t/m 23 jaar en is een initiatief van Stichting IJsterk. Deelname aan en toegang tot het Amsterdamse straatcultuurevenement is gratis.

Voor meer informatie, beeldmateriaal, interviews of het bijwonen van een Stadsdeel Battle in Oud-Zuid, Noord, Geuzenveld/Slotermeer, Zuid-Oost en/of Zeeburg-Oost kunt u contact opnemen met:

De MediaVilla | 020 7176215 | www.demediavilla.nl

Jolanda Koopman | jolanda.koopman@demediavilla.nl
Bapke Wiebols| bapke.wiebols@demediavilla.nl
Zie ook: www.battleofamsterdam.nl
Beeld is in hoge resolutie rechtenvrij beschikbaar via de online beeldbank van De MediaVilla.


---- --