Gouden A.A.P. voor BredeSchool De Kikker in Osdorp

maandag 28 april 2008

De allereerste Amsterdamse Architectuur Prijs (A.A.P.) is toegekend voor Brede School De Kikker in Osdorp. Dok Architecten en het stadsdeel Osdorp (opdrachtgever) hebben de prijs in ontvangst genomen.

Foto Dok Architecten

Het Architectuur Centrum Amsterdam (ARCAM) reikt de prijs voortaan jaarlijks uit aan opdrachtgevers en architecten die in het voorgaande jaar een project hebben gerealiseerd dat uitsteekt boven alle andere. De onderscheiding wordt toegekend aan de opdrachtgever en de architect van een uiterlijk van een in het voorafgaande jaar gerealiseerd project dat boven alle andere uitsteekt.
BredeSchool De Kikker bevindt zich midden in het stadsdeel Osdorp en huisvest twee basisscholen, een kinderdagverblijf en een ruimte voor de GGD. Dok architecten heeft het gebouw ontworpen in de sfeer van het strakke stedenbouwkundige ontwerp van Van Eesteren voor Osdorp. De trap naar het schoolplein functioneert ook als tribune, die evenwijdig loopt aan de oost-west lopende groenstrook. De wintertuin is tegelijk entree, ontmoetings- en speelplek voor de buurt. Het opvallendst aan het gebouw is de felgroene kleur met glitters.

Klik hier voor meer informatie over school en gebouw
Klik hier voor meer informatie over het architectenbureau en foto's Zie het origineel