Persberichten Stad Utrecht, 11.00 uur.

Utrecht, 29-04-2008

Woordvoering Vrijmarkt

UTRECHT Tijdens Koninginneviering in de stad Utrecht zijn naast de mediapiketvoorlichter twee personen extra bereikbaar voor mediavragen.

Mieke Kort is de mediapiketvoorlichter en is voor de hele regio bereikbaar bij calamiteiten via semafoonnummer 06-6509 8296.

Bernhard Jens is op dinsdag 29 april s avonds en s nachts (30 april) bereikbaar voor vragen over handhaving van de openbare orde tijdens de Vrijmarkt in de binnenstad. Hij is bereikbaar via nummer 06-2293 9792.

Chantal Schwartz is woensdag 30 april overdag bereikbaar voor mediavragen via telefoonnummer 06-1204 6928.

Met vragen over beleid, vergunningen, spelregels en bezoekersaantal, kunt u terecht bij de gemeente Utrecht.

Skimmer opgepakt

DE MEERN- De politie heeft op maandagavond een verdachte aangehouden omdat hij zich schuldig had gemaakt aan skimmen.

Omstreeks 19.30 uur was de 29-jarige man uit Amsterdam aan de Strijkviertel bestellingen aan het rijden. Toen een aantal klanten wilden pinnen, ging er iets mis, waarop de man een ander mobiel apparaat pakte en de pinpasjes er doorheen haalde. De klanten vertrouwde het niet en alarmeerde de politie. Hierop werd de man aangehouden en ingesloten voor verhoor. Alle gedupeerden worden schadevrij gesteld. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de skimmer.

Alcohol controle

UTRECHT- Aan de Karl Marxdreef heeft de politie op maandagavond een alcoholcontrole gehouden.

In totaal zijn 113 blaastesten afgenomen, hiervan had één persoon te veel gedronken. Bij een persoon, een 46-jarige man uit Utrecht, wees de ademanalyse 655 ug/l uit. Tegen de man is een proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingenomen.

Eveneens is een 19-jarige man uit Utrecht aangehouden omdat hij het stopteken van een agent negeerde. De Utrechter stopte niet maar gaf juist gas toen hij de agent naderde, vervolgens reed hij er met hoge snelheid vandoor richting het Ghandiplein. Op de Huijdecopperweg kwam de man, alvorens nog verschillende verkeersovertredingen gemaakt te hebben, plotseling tot stilstand. De verdachte probeerde door op de achterbank te gaan zitten de agenten om de tuin te leiden. Hij had echter geen succes en kreeg werd aangehouden wegens poging tot doodslag

Fietsendief aangehouden

UTRECHT- In de nacht van maandag op dinsdag heeft de politie aan de Catharijnesingel een fietsendief aangehouden.

Na binnengekomen informatie gingen agenten kijken en troffen de fiets aan de Catharijne singel aan. De 38-jarige man uit Utrecht was ergens naar binnen gegaan maar kon later worden aangehouden. Hij bekende de fiets te hebben gestolen en is ingesloten voor verhoor.

Diefstal

UTRECHT- Een oplettende getuigen heeft ervoor gezorgd dat een inbreker aan de Nolenstraat kon worden aangehouden.

De oplettende getuige hoorde vanuit zijn woning in nabij gelegen schuur geluiden. Hierop ging de man met twee andere familieleden polshoogte nemen waarop zij een 18-jarige jongen uit Utrecht in de schuur aantroffen. De politie werd gealarmeerd en hij werd voor verhoor meegenomen naar het bureau. Tijdens de fouillering werden eveneens inbrekerswerktuigen aangetroffen.

Verkeersongeval

UTRECHT- Maandagmiddag heeft er aan de Albert Schweitzerdreef een ongeval plaats gevonden.

Een 27-jarige vrouw uit Utrecht reed met haar snorfiets over het fietspad, toen een 17-jarige jongen uit Utrecht vanaf een pompstation het fietspad opging. Hierdoor ontstond tussen beide een botsing. Ter plaatse is het tweetal onderzocht door ambulance personeel. De vrouw bleek letsel aan haar hoofd en tanden te hebben. Later is zij voor controle nog naar het ziekenhuis gegaan. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval.

Fietsendief aangehouden

UTRECHT De politie heeft maandagnacht een fietsendief aangehouden.

Omstreeks 00.30 uur kreeg de politie een melding van een fietsendiefstal die had plaatsgevonden aan de F.C. Donderstraat. Een 51-jarige man uit Utrecht had een fiets gestolen maar werd door omstanders aangehouden. De ter plaatsen gekomen agenten hebben de man aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Winkeldieven gepakt

UTRECHT De politie heeft twee minderjarige jongens opgepakt die goederen probeerde te stelen bij een winkel aan het Gildenkwartier.

De politie kreeg op maandagmiddag rond 14.25 uur een melding dat de jongens, beiden 13 jaar en afkomstig uit Utrecht, zonder hun artikelen te betalen de winkel verlieten. De beveiliging van de winkel trachtte de jongens aan te houden, maar zij kozen het hazepad. Na wat ren- en vliegwerk van de agenten werden de daders alsnog aangehouden een meegenomen voor verhoor. Op het bureau werden de ouders van beide jongens in kennis gesteld.

Vechtpartij

UTRECHT De politie heeft op maandagavond een man en een vrouw aangehouden wegens geweldpleging in een tram.

Omstreeks 21.30 uur zaten de verdachten, een 20- jarige man uit Nieuwegein met zijn 18 jarige vriendin uit Utrecht, in de tram muziek af te spelen. De trambestuurder liet het stel via de intercom weten dat de muziek niet gewenst was. Mopperend en scheldend op de bestuurder zette de man zijn muziek uit. Toen omstanders over zijn gedrag begonnen werden beiden verdachten zeer agressief en begonnen passagiers te bedreigen en mishandelen.

Toen agenten ter plaatse kwamen, trok de mannelijke verdachte aan de noodrem en probeerderde te vluchten, hij kwam echter niet ver en werd door agenten in de wagen gezet. Zijn vriendin wilde hem helpen en probeerde een agent een kopstoot te geven. Ook zij werd vervolgens meegenomen naar het bureau. Daar bleek de vrouwlijke verdachte ook in het bezit te zijn van kledingstukken die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. De politie heeft een onderzoek ingesteld.