Ingezonden persbericht


Juniper Networks wint InfoWorld Green 15 Award 2008

IDG InfoWorld-prijs toegekend aan vijftien meest duurzame IT-bedrijven

Schiphol-Rijk, 29 april 2008 - Juniper Networks is een van de vijftien winnaars van de InfoWorld Green 15 Award 2008. InfoWorld van IDG reikt de prijzen dit jaar voor het eerst uit aan de meest duurzame IT-bedrijven. InfoWorld is de toonaangevende website voor IT-besluitvormers. De winnaars staan op www.infoworld.com.

Bedrijven over de gehele wereld omarmen groene technologie voor het ontwikkelen van hun diensten en producten. Hiermee verhogen zij hun efficiëntie en produceren ze minder afval en gevaarlijke stoffen. De InfoWorld Green 15 Awards belonen de vijftien meest innovatieve en duurzame IT-initiatieven.

"Veel organisaties worstelen met hun energierekening, beperkte ruimte en stroomcapaciteit", zegt Ted Samson, Senior Analist bij InfoWorld. "Ze voelen ook interne en externe druk van bijvoorbeeld investeerders, wetgevers en klanten om de afvalstroom en CO2-uitstoot te beperken en beter op het milieu te letten. De winnaars van de InfoWorld Green 15 Awards tonen duidelijk aan hoe duurzame technologische initiatieven een aanzienlijke of zelfs doorslaggevende rol kunnen spelen bij het behalen van de bedrijfsdoelstellingen."

"Het is voor Juniper een eer te behoren tot de InfoWorld Green 15", zegt Michele Goins, CIO van Juniper Networks. "Juniper blijft innoveren en bijdragen aan een duurzame toekomst. Wij richten ons op efficiënter omgaan met energie. Dit geldt voor de netwerkoplossingen met hoge capaciteit die we op de markt brengen, en voor de uitbreiding van onze eigen interne IT-infrastructuur. Hiermee bedienen we onze klanten optimaal zonder dat we het milieu tekortdoen."

De duurzaamheidsprojecten van Juniper zijn in veel facetten van het bedrijf terug te vinden: in de interne structuur, in het uitgebreide ecosysteem en in de Juniper-oplossingen. Wat er voor InfoWorld het meest uitsprong, was het Juniper-project voor een verantwoordelijk energiebeheer en de vermindering van de CO2-uitstoot. Juniper bereikte dit door 325 servers te virtualiseren. De eindresultaten waren een reductie van het aantal servers, ruimtewinst en maximale efficiëntie in servergebruik. Juniper verwacht bij dit project een Return on Investment (ROI) van twaalf tot veertien maanden. In termen van energieconsumptie boekt Juniper een besparing van meer dan 1,2 miljard Watt in één jaar. Dit is evenveel als 1.252 huishoudens gemiddeld in een maand verbruiken.

Juniper is zich ervan bewust dat energiebesparing geen einddoel moet zijn, maar eerder een constant streven. Daarom gaat het bedrijf door met het evalueren van zijn energieconsumptie en zoekt het naar mogelijkheden voor besparing. Ook het creëren van meerwaarde voor het bedrijf is een aandachtspunt. Juniper ondersteunt zijn klanten ook om efficiënter met energie om te gaan. Dit doet het bedrijf door netwerkinfrastructuren met een hoge capaciteit aan te bieden. Klanten besparen hiermee op ruimte, energie en koeling. De Juniper-infrastructuren maken bovendien op elk moment en overal veilige toegang op afstand mogelijk en ondersteunen hergebruik van hardware. Daarnaast wil Juniper samenwerken met partners en gelijkgestemde bedrijven om milieuvriendelijke bedrijfsprocessen te stimuleren.

Meer informatie over IDG is te vinden op www.idg.com

***
Over Juniper Networks
Juniper Networks, Inc. loopt voorop in hoogwaardige netwerktechnologie. Juniper biedt een betrouwbare netwerkinfrastructuur waarmee bedrijven snel kunnen reageren op ontwikkelingen. Dat zorgt voor een snelle inzet van services en applicaties via één enkel netwerk. Daardoor kunnen bedrijven optimale prestaties leveren. Meer informatie is beschikbaar op www.juniper.net.



Ingezonden persbericht