Gemeente Ameland


Lintjesregen 2008

Vrijdag 25 april was de dag van de jaarlijkse `Lintjesregen'. Ook op Ameland werden twee personen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Rond 10:00 uur 's morgens kreeg Sip de Jong uit Buren als eerste van de dag zijn Koninklijke onderscheiding uitgereikt door burgemeester Albert de Hoop. De heer De Jong werd onderscheiden vanwege zijn inmiddels 28 jaar durende vrijwillige inzet voor de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij op Ameland. De Jong schopte het van helper aan de wal tot schipper en mag zich inmiddels vuurleider en raketrichter van de KNRM Ameland noemen. In deze functie heeft Sip de Jong de leiding over het gehele bedrijf, de boot en het boothuis. In 2005 ontving De Jong al de bronzen draagmedaille van de KNRM ter ere van zijn 25-jarig jubileum.

Daarna ontving Gerrit de Boer uit Hollum een lintje voor zijn jarenlange inzet voor de samenleving op het terrein van cultuur, de kerk en de zorg. Zo was hij 25 jaar lang als voorzitter actief binnen het Dorpsbelang Hollum, waarvoor hij ook het erelidmaatschap verdiende. Tegenwoordig is hij nog steeds actief betrokken bij de Doopsgezinde Gemeente Ameland en de Stichting Bejaarden-verzorging Ameland. Als secretaris/ penningmeester van deze laatstgenoemde stichting zorgde Gerrit de Boer er mede voor dat de financiële basis van de stichting gezond werd en richtte hij mede Zorggroep Pasana op waarvan de Stichting Bejaardenverzorging Ameland deel uitmaakt.