Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave dinsdag 29 april

* BRAND IN WONING / JONGEN (4) OVERLEDEN
SCHIEDAM - De politie onderzoekt de toedracht van een brand in een woning waarbij een vierjarige jongen overleed. Zaterdagavond rond half acht kregen de hulpdiensten de melding van een brand in een woning. Daarbij zou mogelijk nog een jongentje in het huis zitten aan de Puttershoeksestraat. De jongen werd uiteindelijk door brandweermensen aan de achterzijde van de woning in de slaapkamer uit het huis gehaald. Diverse brandweermensen en omstanders die zo snel mogelijk hulp wilden verlenen, ademden rook in of kregen brandwonden. Zij zijn door ambulancemensen behandeld ter plaatse en in het ziekenhuis. Tijdens de brand was de moeder, een 23-jarige Schiedamse vrouw, aanwezig en een 3-jarige meisje. Na de brand is er een bijeenkomst georganiseerd in een wijkgebouw voor opvang van de omwonenden. Daarbij is ook slachtofferhulp aangeboden. De politie onderzoekt de toedracht en de oorzaak van de brand.


* ONDERZOEK NAAR DUINBRAND
HOEK VAN HOLLAND - De politie onderzoekt de toedracht van een duinbrand in Hoek van Holland. Dit was in de omgeving van de Badweg en het strandboulevard. Zaterdagmiddag rond drie uur kreeg de politie melding van een duinbrand. Badgasten mochten vanaf dat moment niet meer door het duingebied. De brandweer is uiteindelijk tot 's mdidags vijf uur bezig geweest met het blussen van de brand. De politie onderzoekt de toedracht.


* MAN MET OPENSTAANDE BOETE OPGEPAKT
VLAARDINGEN - De politie heeft een man aangehouden die nog een grote openstaande boete had. Gedurende de reguliere surveillance in het uitgaansleven kregen politiemensen de melding van een vechtpartij aan de Westhavenkade. Bij het zien van de politiemensen renden de vechtsbazen er van door. De agenten hielden één man staande, waarna bleek dat de 22-jarige Vlaardingse man, nog een openstaande boete van ongeveer 1500 euro had. Hij is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek.


* VERDACHTE DIEVEN AANGEHOUDEN
ROTTERDAM-WEST - De politie heeft twee mannen aangehouden die verdacht worden van het vernielen van een auto en het meenemen van waardevolle spullen. Zaterdagochtend rond zes uur kreeg de politie melding van een autoinbraak heterdaad aan de Opzoomerstraat. Een oplettende getuige had de politie gebeld. Agenten stelden direct een onderzoek in de omgeving in en troffen twee personen aan die aan het signalement voldeden. Ze hielden het Rotterdamse tweetal van 18 jaar oud aan en brachten hen over naar een politiebureau en sloten ze in voor nader onderzoek. Bij deze verdachten politiemensen na een fouillering ook nog ondermeer een autoradio aan.


* JEUGDACTIE IN WESTEN
ROTTERDAM-WEST - De politie heeft en jeugdactie gehouden in de omgeving van de Schiedamseweg, Jan Kruijffstraat, Aldiplein, Watergeusstraat, Schans, Spanjaardstraat en de Mathensserdijk. Daarbij zijn zaterdag vanaf kwart voor vier tot ongeveer middernacht de volgende overtredingen gezien: 1 persoon aangehouden welke nog een gevangenisstraf van een dag open had staan. 1x pv Wet ID 3x Oproeping overtreding APV hangen ingang metrostation + 3x waarschuwing gebiedsontzegging. 2 x HALT verbaal, waarvan 1x voor baldadigheid en 1x voor milieu. Enkele jongens gewaarschuwd voor baldadigheid, 1x aanhouding bedreiging met een mes + inbeslagname gebruikershoeveelheid softdrugs.


* GRANATEN GEVONDEN
KRIMPEN AAN DEN IJSSEL - De politie heeft twee granaten tot onploffing gebracht die gevonden waren. Zaterdag rond half zes komt bij de politie de melding binnen dat de dochter van een 41-jarige man uit Krimpen aan den IJssel een handgranaat had gevonden nabij de IJssel. Bij de IJssel ging hij kijken en daar lag nog een handgranaat. Hierop is de politie gebeld en de EOD heeft de granaten tot ontploffing gebracht. De politie onderzoekt de toedracht.


* VERNIELER AANGEHOUDEN
ROTTERDAM-WEST / OUDE NOORDEN - De politie heeft een man aangehouden die diverse vernielingen had gepleegd aan auto's. Zaterdagochtend vroeg rond kwart voor zes kreeg de politie melding van een oplettende getuige dat een man diverse auto had vernield door te trappen tegen buitenspiegels en deuren op de Tochtstraat. De agenten startten een onderzoek in de omgeving en hielden op straat een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan en brachten hem over naar een politiebureau waar ze hem insloten voor nader onderzoek.


* DOORRIJDER AANGEHOUDEN
ROZENBURG - De politie heeft een 62-jarige vrouw aangehouden nadat de bestuurster iemand aangereden had en doorgereden was. Zaterochtend rond kwart voor elf kreeg de politie melding dat na een onenigheid op straat bij het Gangboord een vrouw tegen een man was aangereden en doorgereden was. Een 48-jarige Rozenburger was met werkzaamheden bezig bij zijn voortuin en stond met zijn buurman op de weg. De vrouw kwam aanrijden en toeterde om erlangs te komen, dit lukte niet, waarop zij vermoedelijk tegen de man aanreed en doorreed. Politiemensen hielden de vrouw aan in een woning aan de Gangboord en bracht haar over naar een politiebureau. Daar werd ze ingesloten voor nader onderzoek.


* BESTUURDER MET LOSLIGGENDE LADING STAANDE

SPIJKENISSE - De politie heeft een man gecontroleerd die losliggende lading had. Daarna bleek dat de 44-jarige bestuurder uit Spijkenisse ook nog een rijontzegging had en een opstaande boete van ongeveer 150 euro. De man is staande gehouden.


* AUTO IN SLOOT NA PARKEREN ZONDER HANDREM

DIRKSLAND - De politie heeft een geassisteerd bij een incident waarbij een auto in het water was gereden bij de Zomerstraat. De eigenaar, een 31-jarige man uit Dirksland, had vergeten zijn handrem te gebruiken, nadat hij geparkeerd had. Daardoor was de personenauto in het water gereden. Een takelauto heeft het voertuig er weer uitgehaald. De gemeente gaat nog onderzoeken of er sprake is van vervuiling.


* AUTO IN BESLAG NA RIJDEN ONDER INVLOED
ROZENBURG - Zaterdagochtend rond half zeven controleerden agenten een bestuurder op de BM J. de la Paisieresstraat, zaterdagochtend rond half zeven. Daar bleek dat de 40-jarige Rotterdammer met teveel alcohol op achter het stuur had gezeten. Aangezien dit niet de eerste keer was, is besloten door de Officier van Justitie om zijn auto in beslag te nemen.


* DOORRIJDER AANGEHOUDEN
SPIJKENISSE / DE EILANDEN - De politie heeft een 19-jarige jongen uit Spijkenisse aangehouden die politiemensen opzettelijk had aangereden. Zaterdagavond rond kwart voor twaalf controleerden agenten op de Westkade in Spijkenisse. Ze zagen over het trottoir van de Westkade een scooter rijden. Deze reed hard en zonder verlichting. De politiemensen wilde de rijder controleren en zetten hun politiefietsen voor de man. De scooterrijder reed echter hard door en was niet van plan te stoppen. Hij kwam kwam ten val tegen de fietsen. Hierop is de scooterrijder aangehouden en overgebracht naar een politiebureau voor nader onderzoek. Hem wordt poging doodslag ten laste gelegd. Eén van de politiemensen heeft verwondingen aan een zijn hand en enkel. Tevens had de bestuurder een alcoholpromillage van 1,4 in het bloed.