Gemeente Teylingen

samenwerkingsovereenkomst met Stichting MEE

Gemeente Teylingen sluit samenwerkingsovereenkomst met Stichting MEE

29 april 2008

PERSBERICHT 28 april 2008 - De gemeente Teylingen heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Stichting MEE Zuid-Holland Noord. Met de komst van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ligt de verantwoordelijkheid voor cliëntondersteuning bij de gemeente. Gemeenten dienen cliënten op een snelle en integrale manier ondersteuning te bieden bij de aanpak van problemen. Stichting MEE biedt deze ondersteuning aan mensen met een verstandelijke, lichamelijke of zintuiglijke beperking. Door het sluiten van een samenwerkingsovereenkomst met Stichting MEE wordt de expertise van MEE onderdeel van het gemeentelijk ondersteuningsaanbod.

De MEE organisaties worden vanuit de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) gefinancierd. Om er voor te zorgen dat de activiteiten van Stichting MEE bijdragen aan het gemeentelijk WMO beleid, is bepaald dat alle MEE organisaties vóór 1 mei 2008 een schriftelijke samenwerkingsovereenkomst met de gemeenten moeten hebben ondertekend. In deze overeenkomst staan de beoogde doelstellingen van beide partijen opgenomen en de onderwerpen van samenwerking. In Teylingen speelt Stichting MEE met name een belangrijke rol bij het Zorgloket.

De Stichting MEE biedt ondersteuning op maat aan mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking, een chronische ziekte of een vorm van autisme. Zowel voor direct betrokkenen als voor ouders, familie en verzorgers. De ondersteuning bestaat uit informatie, advies, begeleiding en training.

U kunt gebruik maken van de expertise van MEE via het Zorgloket van de gemeente, zowel digitaal (www.teylingen.nl) of in het gemeentekantoor in Sassenheim.