Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Aanvraag Kansenzones moet sneller

Aanvragen voor de ondernemersregeling Kansenzones Rotterdam moeten sneller behandeld worden.

Tussentijdse evaluatie
Dat stelden woordvoerders van de PvdA en Leefbaar Rotterdam 22 april in de commissie AZR tijdens bespreking van een tussentijdse evaluatie van de Economische Kansenzones Rotterdam.

Investeringen
Het proces kan sneller, eenvoudiger, verklaarde Serdar Çiçek (PvdA). Het duurt lang, soms maanden, voordat een ondernemer antwoord krijgt. Verder moeten de startende ondernemers meer begeleiding krijgen, zowel vóór als tijdens en ná de subsidieaanvraag. Çiçek wilde ook weten hoeveel vanuit de kansenzones is geïnvesteerd in de deelgemeente Feijenoord.

Proces verbeterd
Dagelijks bestuurder René Kronenberg gaf aan dat de behandeling van aanvragen een verantwoordelijkheid is van de gemeente. Ze zijn overvallen door het succes. Maar er is al veel gedaan. Het proces van de aanvraag is verbeterd en er zijn meer mensen gekomen om de achterstand in te lopen.

Coaching
De deelgemeente vindt het begeleiden van starters belangrijk en heeft voor hen een speciale bijeenkomst gehouden, gaf Kronenberg verder aan. Er is een project voor jonge starters en extra aandacht voor coaching en begeleiding. De vraag hoeveel euro is geïnvesteerd heeft hij uitgezet, ook om te weten hoeveel de ondernemers hebben bijgedragen (zij moeten zelf 50% financieren).

Andere manier
Yusuf Tahiroglu (GroenLinks) merkte op dat het mee geven van geld aan ondernemers niet voldoende is. Om een gebied economisch tot een succes te maken, moet ook in de sociale aspecten geïnvesteerd worden, bepleitte hij. We hebben al heel veel geprobeerd, kijk naar het Entrepot, Eat & Meet. Er is al heel veel geld gepompt in de Boulevard Zuid. We blijven in Succesvol gebied economisch kunnen versterken.

Informatie
Voor meer informatie over dit verslag kunt u contact opnemen met de griffie van de deelgemeente Feijenoord, via
griffier@feijenoord.rotterdam.nl of via het telefoonnummer (010) 291 63 56.