ABVAKABO FNV

Geen post in Rotterdam

Na Den Haag en Amsterdam zit Rotterdam vandaag (29 april) vrijwel zonder post. Om middernacht heeft zo'n 80 procent van alle postsorteerders in de havenstad het werk voor 24 uur neergelegd.

De actiebereidheid is volgens Sander Martins van ABVAKABO FNV net zo groot als vorige week in Den Haag en Amsterdam. De postbodes werken wel, al bezorgen zij alleen rouwpost, medische post en enkele huis-aan-huisbladen.
Met de staking willen de vakbonden protesteren tegen het uitblijven van een nieuwe cao bij TNT. De werknemers van postbedrijf TNT eisen meer loon.

Derde stakingsactie
Het is de derde stakingsactie in een reeks die uitmondt in een landelijke stakingsdag op 27 mei. De komende weken zijn eerst nog onder meer Eindhoven en Groningen aan de beurt.

De vakbonden eisen met onmiddellijke ingang 3,5 procent meer loon. Postbedrijf TNT biedt 1,5 procent per april en nog eens 1,5 procent per januari 2009. Maar dan moeten de bonden wel bereid zijn afspraken te maken over een versobering van de arbeidsvoorwaarden. Dat is volgens TNT nodig om de concurrentie het hoofd te kunnen bieden. Volgens de bonden gaan de postbodes er met de voorstellen van TNT tot 25 procent op achteruit.