Gemeente Brunssum

Openbare bekendmakingen deze week (30 april - 6 mei 2008)

De wettelijk verplichte mededelingen die de gemeente elk week publiceert op de gemeentepagina's in Parelnieuws.

Wilt u oudere bekendmakingen raadplegen, ga dan naar het archief.
---

bouwvergunningen

Aanvraag vergunningen

Burgemeester en wethouders van Brunssum maken bekend dat de navolgende aanvragen zijn ontvangen om:


- reguliere bouwvergunning voor het oprichten van een woonhuis in het b-plan parkplan Emma fase II (kavel 8 woonvlek E11) (datum indiening: 15-04-2008);


- lichte bouwvergunning voor het geheel plaatsen van een terrasoverkapping op het perceel Het Ambacht 65 (datum indiening: 15-04-2008);


- lichte bouwvergunning voor het gedeeltelijk plaatsen van een terrasoverkapping op het perceel Treebeekstraat 102 (datum indiening: 15-04-2008);


- lichte bouwvergunning voor het gedeeltelijk veranderen/vergroten van de bestaande woning op het perceel Geert Grotestraat 8 (datum indiening: 18-04-2008);


- lichte bouwvergunning voor het geheel oprichten van een terrasoverkapping op het perceel Karel Doormanstraat 12 (datum indiening: 23-04-2008);


- lichte bouwvergunning voor het geheel plaatsen van een terrasoverkapping op het perceel Dorpstraat 63 (datum indiening: 21-04-2008);


- lichte bouwvergunning voor het geheel oprichten van een vrijstaande garage op het perceel Jupiterstraat 99 (datum indiening: 22-04-2008);


- lichte bouwvergunning voor het geheel plaatsen van een overkapping op het perceel Dorpstraat 61 A

(datum indiening: 22-04-2008).

U kunt de aanvragen wel al inzien, maar u kunt er op dit moment nog niet op reageren.

Voor het inzien dient u een afspraak te maken bij het loket Vergunningen (tel: 045 5278660)

Brunssum, 30 april 2008.

Het college van Burgemeester en Wethouders van Brunssum
---

bouwvergunningen

Verleende vergunningen

Burgemeester en wethouders van Brunssum maken bekend dat de navolgende vergunningen zijn verleend:


- lichte bouwvergunning voor het geheel plaatsen van een bergruimte t.b.v. de woonfunctie op het perceel Kerkeveldstraat 2 (verzonden 14-04-2008);


- lichte bouwvergunning voor het geheel plaatsen van een terrasoverkapping op het perceel Vroedschapstraat 36 (verzonden 14-04-2008);


- reguliere bouwvergunning voor het plaatsen van een kantoorunit voor de periode van 5 jaar op het perceel Haefland 18 (verzonden 14-04-2008).

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kan iedere belanghebbende binnen 6 weken na de datum van verzending van dit besluit hiertegen een bezwaarschrift indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders. Hoe u verder bezwaar kunt maken, leest u in `Hoe maakt u bezwaar?'.

Let op: de aanvang van de bezwaartermijn is niet de datum waarop deze openbare bekendmaking plaatsvindt, maar de datum waarop de verleende vergunning bekend is gemaakt aan de aanvrager (verzonden datum).

De stukken liggen vanaf de verzonden datum zes weken ter inzage in de gemeentewinkel, loket Vergunningen (Lindeplein 1). U kunt hier terecht van maandag tot en met vrijdag van 8.30 - 12.30 uur en woensdagmiddag van 13.30 - 17.00 uur. Voor informatie: loket Vergunningen, telefoon (045) 527 86 60.

Brunssum, 30 april 2008.

Het college van Burgemeester en Wethouders van Brunssum
---

bouwvergunningen

Verzoek om vrijstelling

Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Brunssum maakt bekend dat de navolgende aanvraag bouwvergunning is ontvangen van C. Brinduse, voor het gedeeltelijk vernieuwen/veranderen van een woonhuis en opstallen, gelegen Churchillstraat 1, alhier.

Daar het bouwwerk in strijd is met het desbetreffende vigerende bestemmingsplan, kan slechts bouwvergunning worden verleend nadat het college van Burgemeester en Wethouders ingevolge artikel 19, derde lid, van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling heeft verleend.

Voornoemde aanvraag zal met ingang van 6 mei 2008 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage liggen in de gemeentewinkel, loket Vergunningen, aan het Lindeplein 1.

Gedurende deze termijn kunnen eventuele zienswijzen tegen het bouwplan schriftelijk dan wel mondeling bij het college van Burgemeester en Wethouders worden ingediend.

De voorkeur gaat uit naar het schriftelijk indienen van zienswijzen. Degene die mondeling zienswijzen naar voren wil brengen, kan daartoe tijdens de openingstijden, contact opnemen met de medewerkers van het loket vergunningen. De behandelend ambtenaar zal vervolgens contact opnemen met degene die mondeling zienswijzen naar voren wil brengen. Voor informatie: loket Vergunningen, telefoon (045) 527 86 60.

Brunssum, 30 april 2008.

Het college van Burgemeester en Wethouders voornoemd,
---

bouwvergunningen

Ontwerp-besluit tot verlenen van vrijstelling

Burgemeester en Wethouders van gemeente Brunssum maken op grond van artikel 27 van het bestemmingsplan "Woongebieden", vastgesteld door de gemeenteraad op 25 oktober 2000 en (gedeeltelijk) goedgekeurd door Gedeputeerde Staten van Limburg bij besluit van 12 juni 2001, bekend dat zij voornemens zijn om vrijstelling te verlenen van voornoemd bestemmingsplan in verband met de ontvangen aanvraag om reguliere bouwvergunning van P. Steengraver voor het gedeeltelijk vergroten van een garage en een kelder op het perceel Ridder Hoenstraat 39, alhier.

Omdat voornoemd bouwplan in strijd is met het voornoemde vigerende bestemmingsplan, kan slechts bouwvergunning worden verleend nadat Burgemeester en Wethouders ingevolge de desbetreffende bepalingen van het vigerende bestemmingsplan vrijstelling hebben verleend.

Het ontwerp-besluit tot verlenen van vrijstelling ligt met ingang van 6 mei 2008 gedurende vier weken voor belanghebbenden ter inzage bij het loket Vergunningen in de gemeentewinkel, Lindeplein 1, alhier. Voor informatie: loket Vergunningen, telefoon (045) 527 86 60.

Gedurende voornoemde termijn kunnen eventuele bedenkingen tegen het ontwerp-besluit tot verlenen van vrijstelling bij Burgemeester en Wethouders worden ingediend.

Brunssum, 30 april 2008.

Burgemeester en Wethouders van Brunssum

---

bouwvergunningen

Evaluatie en herijking Welstandsnota

Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Brunssum maakt bekend dat zij voornemens zijn de concept-nota Evaluatie en herijking Welstandsnota ter vaststelling aan de raad aan te bieden in de vergadering van 23 september 2008.

In april 2004 werd door de gemeenteraad de 1e welstandsnota vastgesteld. Om de toepassing van het welstandsbeleid soepeler en eenvoudiger te maken en de klantvriendelijkheid naar de burger te vergroten, heeft er een evaluatie van de welstandsnota plaatsgevonden. Het uitgangspunt is om de welstandstoets waar mogelijk te beperken tot een relevant aantal criteria. In de concept-nota Evaluatie en herijking Welstandsnota zijn de verschillende welstandscriteria gescreend op overlappingen binnen het gemeentelijk ruimtelijk beleid, de regelgeving is beperkt tot hoofdlijnen en minder gericht op details, terwijl ook het taalgebruik en de communicatie naar de burger toe wordt verbeterd.

Voor de "hoeksituaties" zijn specifieke criteria geformuleerd. Dit geldt ook voor de tot Beschermd Gezicht voorgedragen mijnkoloniën; Treebeek, Haansberg, Langeberg, Schuttersveld, Oude Egge en Rozengaard.

Ook wordt voorgesteld om een aantal gebieden `welstandsvrij' te verklaren en wel voor een experimentele periode van 3 jaar. Het betreft een deel van het nieuwbouwgebied ter plaatse van het voormalige Erkensterrein aan de Hoogenboschweg, de woonbuurten De Struiken (Nicolaas Maesstraat - Frans Halsstraat - Johan Vermeerstraat
- Ferdinand Bolsstraat) en /of Op de Vos (Lambertusstraat - Servatiusstraat - Valeriusstraat - Renatusstraat), alsmede alle achtererven van de BASIS-gebieden uit de Welstandsbeleidskaart (voor zover niet zichtbaar vanaf openbaar gebied).

De concept-nota Evaluatie en herijking Welstandsnota wordt, alvorens deze wordt vastgesteld, met ingang van 1 mei 2008 gedurende zes weken in de gemeentewinkel, loket Vergunningen, aan het Lindeplein 1, voor eenieder ter inzage gelegd. Gedurende deze termijn kunnen eventuele reacties ten aanzien van de Evaluatienota schriftelijk dan wel mondeling bij het college van Burgemeester en Wethouders worden ingediend.

De voorkeur gaat uit naar het schriftelijk indienen van reacties. Degene die mondeling een reactie naar voren wenst te brengen kan daartoe tijdens de openingstijden, contact opnemen met de medewerkers van de gemeentewinkel, loket Vergunningen. De behandelend ambtenaar neemt vervolgens contact op met degene die mondeling een reactie naar voren wenst te brengen. Voor informatie: loket Vergunningen, telefoon (045) 527 86 60.

Brunssum, 30 april 2008.

Het college van Burgemeester en Wethouders van Brunssum
---

besluiten awb

Verplaatsing van weekmarkt naar het Koutenveld

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij voornemens zijn de weekmarkt te verplaatsen naar het Koutenveld.

De markt vindt nu nog elke zaterdag plaats op het Lindeplein. Het voornemen om de markt te verplaatsen is het gevolg van de geplande nieuwe fysieke en functionele inrichting van het Lindeplein waarbij dit plein een sterkere horeca- en cultuurfunctie moet krijgen en het aantal evenementen op deze locatie zal toenemen.

Ook sluit deze verplaatsing aan bij de wens van de Marktcommissie om de markt meer in de loop van het publiek te situeren.

In de huidige Marktverordening wordt de locatie Lindeplein genoemd. Om de markt naar het Koutenveld te kunnen verplaatsen, dient de verordening op dit punt door de gemeenteraad aangepast te worden. Deze aanpassing houdt in dat het Lindeplein als locatie voor de zaterdagmarkt vervalt en het college van Burgemeester en Wethouders bevoegd wordt een nieuwe locatie aan te wijzen.

Hiertoe zal het college van B&W een besluit nemen dat de weekmarkt iedere zaterdag, behoudens de weken van de voor- en najaarskermis, gehouden wordt op de uiterste zuidpunt van het Koutenveld.

De nieuwe concept-Marktverordening alsmede het concept-besluit + kaart tot aanwijzing van het Koutenveld als locatie voor de weekmarkt, liggen met ingang van 30 april 2008 gedurende zes weken ter inzage in de gemeentewinkel aan het Lindeplein.

In deze periode kan eenieder bij het college van B&W zienswijzen ten aanzien van dit voornemen kenbaar maken.

Brunssum, 30 april 2008.

---

besluiten awb

Tijdelijke verkeersmaatregel Parade 2008:

Afsluiting Lindeplein tijdens Parade

Het parkeerterrein op het Lindeplein zal van zaterdag 28 juni tot en met dinsdag 15 juli 2008 voor al het verkeer zijn afgesloten. De afsluiting is het gevolg van het paviljoen dat op het parkeerterrein-gedeelte wordt geplaatst vanwege de Parade 2008. Ook het weggedeelte op het Lindeplein zal tijdelijk worden afgesloten voor het verkeer.

De Parade vindt plaats van donderdag 3 juli tot en met zaterdag 12 juli 2008. Op het Lindeplein zal voor optredens een paviljoen worden opgericht. Rekening houdend met opbouw en afbreken betekent dit dat parkeren op het Lindeplein niet mogelijk is in de periode 28 juni - 15 juli.

Tevens zal van dinsdag 1 juli tot en met zondag 13 juli elke avond ook het weggedeelte van het Lindeplein voor verkeer zijn afgesloten. Dit gebeurt met het oog op de vele bezoekers aan de Parade, waardoor de verkeersveiligheid op het Lindeplein in het gedrang zou kunnen komen.

De afsluiting van het weggedeelte Lindeplein is dagelijks van 18.00 `s avonds tot 03.00 uur 's nachts. Gedurende de afsluiting is een wegomleiding van kracht, via de Vijverlaan, Prins Hendriklaan en de Wilhelminastraat. Tussen de Rumpenerstraat en de Vijverstraat blijft verkeer mogelijk.

Bezwaar

Tegen dit verkeersbesluit kunt u binnen 6 weken na de datum van publicatie een bezwaarschrift indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders. Hoe u verder bezwaar kunt maken, leest u in `Hoe maakt u bezwaar?'.

Brunssum, 30 april 2008.

---

besluiten awb

Tijdelijke verkeersmaatregel Parade 2008:

Wegafsluiting wegens optocht Parade

Op zondag 6 juli 2008 vindt de optocht Parade plaats in het centrum van Brunssum. Vanwege deze optocht is een aantal wegen afgesloten.

De optocht stelt zich op in de Rumpenerbeemden en loopt via de Creijckelshof, Schoolstraat, Rumpenerstraat, Lindeplein, Kerkstraat, Dorpstraat en Raadhuisstraat, met ontbinding op de parkeerplaats Koutenveld. Op de parkeerplaats Koutenveld is op zondag 6 juli vanaf 05.00 uur 's ochtends parkeren niet toegestaan.

Vanwege de optocht worden op zondag 6 juli de volgende wegen geheel of gedeeltelijk afgesloten:


* Creijckelshof


* Schoolstraat


* Rumpenerstraat


* Lindeplein


* Lindestraat (ged.) voor (snor-)fietsers


* Kerkstraat


* Hokkelenbergstraat (ged.)


* Dorpstraat voor het weggedeelte gelegen tussen de rotonde Merkelbeekerstraat en de Raadhuisstraat


* Raadhuisstraat


* Koutenveld


* Ir. Op den Kampstraat


* Past. Savelbergstraat


* Doorvaartstraat voor het weggedeelte gelegen tussen de Pr. Bernhardstraat en de Ir. Op den Kampstraat


* Johan Frisostraat voor het weggedeelte gelegen tussen de Pr. Bernhardstraat en de Pastoor Savelbergstraat


* Wilhelminastraat voor het weggedeelte gelegen tussen de Pr. Bernhardstraat en de Pastoor Savelbergstraat


* J. Haydnstraat


* Koolhofstraat voor het weggedeelte gelegen tussen de J. Haydnstraat en de Rumpenerstraat


* Sweelinckstraat voor het weggedeelte gelegen tussen de Mozartstraat en de Rumpenerstraat


* Diepenbrockstraat


* Mozartstraat

Bezwaar

Tegen dit verkeersbesluit kunt u binnen 6 weken na de datum van publicatie een bezwaarschrift indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders. Hoe u verder bezwaar kunt maken, leest u in `Hoe maakt u bezwaar?'.

Brunssum, 30 april 2008.

---

besluiten awb

Tijdelijke verkeersmaatregel Parade 2008:

Afsluiting Mozartstraat

Het gedeelte van de Mozartstraat, tussen de Lindestraat en de Diepenbrockstraat, zal van dinsdag 1 juli tot en met zondag 13 juli 2008 voor het verkeer worden afgesloten. Aan de zijde van de oneven huisnummers wordt verder gedurende deze periode een parkeerverbod ingesteld. De afsluiting en het parkeerverbod zijn een gevolg van de organisatie van de Parade 2008.

Tijdens de Parade, van 3 juli tot en met 12 juli 2008, vinden er diverse activiteiten plaats in cultureel centrum d'r Brikke-Oave. Vanwege de bevoorrading en de aan- en afvoer van deelnemers is besloten om de Mozartstraat voor al het verkeer af te sluiten.

Bewoners van panden aan het afgesloten gedeelte van de Mozartstraat krijgen per pand een tweetal ontheffingen, zodat voor eigen bewoners de bereikbaarheid gegarandeerd blijft. Ook bezorgers van de maaltijdvoorziening van Ouderenwelzijn zal doorgang worden verleend.

Bezwaar

Tegen dit verkeersbesluit kunt u binnen 6 weken na de datum van publicatie een bezwaarschrift indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders. Hoe u verder bezwaar kunt maken, leest u in `Hoe maakt u bezwaar?'.

Brunssum, 30 april 2008.

---

besluiten awb

Evenement buurtvereniging De Dakpan

De burgemeester van Brunssum maakt hierbij bekend dat aan buurtvereniging De Dakpan, ingevolge artikel 2.2.2 van de Algemene Plaatselijke Verordening, vergunning is verleend voor het houden van een evenement in het pad aan de achterzijde van de Koningstraat, Stadhouderstraat en Keizerstraat en wel op zaterdag 21 en zondag 22 juni 2008.

Alle hierop betrekking hebbende stukken zijn voor een ieder in te zien in de gemeentewinkel, loket Vergunningen, Lindeplein 1. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen: 045 527 85 05.

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kan iedere belanghebbende binnen 6 weken na de datum van publicatie van dit besluit hiertegen een bezwaarschrift indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders. Hoe u verder bezwaar kunt maken, leest u in `Hoe maakt u bezwaar?'.

Brunssum, 30 april 2008.

Burgemeester van Brunssum

---

kapvergunning

Verleende kapvergunning

Burgemeester en wethouders van Brunssum maken bekend dat de navolgende kapvergunningen zijn verleend aan:


- R.W.H. Schrörgers, Platostraat 43, voor 1 bolprunus;


- M. Madog, Heulenderstraat 85, voor 1 wilg.

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kan iedere belanghebbende binnen 6 weken na de datum van verzending van dit besluit hiertegen een bezwaarschrift indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders. Hoe u verder bezwaar kunt maken, leest u in `Hoe maakt u bezwaar?'.

Brunssum, 30 april 2008.

Het college van Burgemeester en Wethouders van Brunssum,

krachtens mandaat,

Teamleider Civiele Techniek / Dienst Projecten,

ing. P.H. Bartels

---