Gemeente Coevorden

Nieuw op de site

Nieuwe inrichting Mepperstraat moet Meppen verkeersveiliger maken

Gemeente Coevorden ontvangt EUR 575.000,- subsidie van Provincie Drenthe

Gemeente Coevorden gaat de Mepperstraat in Meppen opnieuw inrichten. Doel van de reconstructie is het verkeersveiliger maken van de straat. De kosten voor de reconstructie bedragen EUR 1.150.000,-. De helft van dit bedrag wordt door Provincie Drenthe gesubsidieerd uit de Brede Doeluitkering (BDU). De voorbereidingen van de werkzaamheden starten dit jaar.

Naast verkeersveiligheidsaspecten wil de gemeente Coevorden met de reconstructie van de Mepperstraat ook een impuls geven aan de cultuurhistorische kwaliteiten van het dorp. In de planvorming worden invloeden vanuit de Shared Space filosofie gehanteerd.

Shared Space streeft ernaar de verschillende gebruikers van de openbare ruimte die ruimte zoveel mogelijk met elkaar te laten delen in plaats van de verkeersstromen te scheiden, zoals in de huidige ontwerppraktijk vaak gebeurt. Shared Space beoogt op deze manier de kwaliteit van de openbare ruimte en de leefruimte voor mensen te vergroten zonder gemotoriseerd verkeer de laan uit te sturen. Het meest opvallende kenmerk van Shared Space is de afwezigheid van conventionele verkeersaanduidingen: borden, wegmarkeringen en drempels.

Bij het voorbereiden van de plannen werkt de gemeente samen met een plaatselijke werkgroep `verkeer' die bestaat uit inwoners van Meppen en vertegenwoordigers van Plaatselijk Belang.