KNWV

Nieuwsbericht Zeilen


29-4-2008

Wereldkampioenschap Finnmasters naar nieuw record

De aantrekkingskracht van het IJsselmeer op de internationale
Finnzeilers is boven iedere verwachting.
Een mooie staat van dienst door het organiseren van de Spa/Breitling regattas heeft geleid tot een recordaantal inschrijvers voor het komende wereldkampioenschap Finnmasters dat vanaf de Pinksterdagen gehouden wordt. Het regattacenter in Medemblik is dan niet het decor voor de Breitlingreggatta maar voor de Finnmasters (40+). De Finnclub Holland is er in geslaagd deze locatie vast te leggen en de
meerderheid van stemmen te krijgen om het evenement naar Nederland te krijgen.

De Nederlandse Finnmasters zijn druk in training en komen met meer dan
70 Nederlands deelnemers als grootste in het 280 boten grote veld aan de start. Onder de Nederlandse deelnemers zitten er een aantal die om de allerhoogste plaatsen mee zullen strijden. Luuk Kuiper, Han Bergsma en de nieuwe lichting 40ers met Jan Willem Kok, Thierry van Vierssen en Eric Bakker worden binnen de eerste 25 verwacht. Zij hebben de laatste maanden, vaak onder barre omstandigheden, getraind om op dit wereldkampioenschap een mooi resultaat neer te zetten.

De deelnemers komen verder uit 26 landen, van Rusland tot Zuid-Afrika. Hieruit blijkt hoe bekend het WK Finnmasters wereldwijd is. De grote favoriet is Micheal Maier uit Tsjechië, die later dit jaar aan de Olympische Spelen mee doet.

Dat deze Olympische klasse na bijna 55 jaar een deelnemersrecord breekt en nog wel in Nederland was ook voor de Finnclub Holland een verrassing.

Het evenement wordt van 11 mei tot 17 mei gehouden vanuit het regatta center in Medemblik.

Internetadres: www.finn-masters.nl