Waarschuwing voor skimmen aan de deur

Apeldoorn, 29-04-2008 o De politie waarschuwt voor het skimmen van de bankpas aan de deur. Twee bewoners van de Ordermolenweg in Apeldoorn, hebben inmiddels bij de politie aangifte gedaan, dat hun pinpasgegevens door een onbekende aan de deur werd gekopieerd en dat er kort daarna een fors bedrag van hun bankrekening werd gepind.

De beide gedupeerden werden afgelopen dinsdag 22 april aan huis door deze man benaderd met de mededeling dat hij een pakketje voor de bewoners kwam bezorgen. Wegens een klein te kort aan portokosten moesten de bewoners dat bedrag bijbetalen via een mobiel pinapparaat dat de man bij zich had. Bij het pinnen ontstond volgens de man een storing op het apparaat waarna hij met het pakketje weer verdween en vertelde binnenkort met het pakketje terug te zullen komen. Tot nu toe is de man niet meer gezien, maar wel een geldbedrag van de rekening gepind.

De politie waarschuwt voor dit gedrag en adviseert om niet in te gaan op een dergelijk verzoek om te pinnen wanneer niet duidelijk is, dat een pakketje ook daadwerkelijk besteld is.