Ingezonden persbericht


FIFA, EA EN PLAYSTATION BEVESTIGEN SPELERSOPSTELLINGEN VOOR DE FINALE VAN DE FIFA INTERACTIVE WORLD CUP 2008

De 32 beste voetbalgamers ter wereld, waaronder de Nederlandse regerend kampioen, maken zich op voor de ultieme confrontatie op 24 mei in Berlijn

Schiphol-Rijk, 29 april 2008 - Na een spannende competitie van zeven maanden feliciteren FIFA, EA en PlayStation vandaag de 32 finalisten die zich hebben gekwalificeerd voor het vierde jaarlijkse FIFA Interactive World Cup-toernooi. Op de virtuele voetbalvelden van EA SPORTS FIFA 08(TM) dribbelden en scoorden spelers van overal ter wereld: van Australië tot Zuid-Afrika, van Brazilië tot Korea en van de VS tot Italië. Ze baanden zich een weg door de 20 live kwalificatiewedstrijden. Meer dan 25.000 spelers namen het tegen elkaar op in de online voorronden via PLAYSTATION®Network. Maar nu is het zover: in het Sony Center in Berlijn strijden de finalisten op 24 mei om de titel "FIFA Interactive World-speler van het jaar".

"Ik ben erg onder de indruk van het niveau van de deelnemers. Ze hebben duidelijk hard getraind, en dat is even cruciaal als bij de voorbereiding op echte voetbalevenementen. De FIFA Interactive World Cup is hard op weg het beste gametoernooi te worden en het enige onder de officiële vlag van de FIFA", zegt Chuck Blazer. "Ik denk dat het heel toepasselijk is dat er nu 32 deelnemers zijn: precies evenveel als het aantal teams in de FIFA World Cup. Dit is een serieus toernooi en net als het echte toernooi, de FIFA World Cup, is het natuurlijk een grote eer om tot wereldkampioen te worden gekroond. Dat motiveert de spelers zonder twijfel tot deze grootse prestaties."

Regerend kampioen Andries Smit uit Nederland gaat de titel voor de tweede keer proberen te pakken. De andere 31 finalisten willen daar natuurlijk een stokje voor steken, bijvoorbeeld Chris Bullard uit Engeland, de enige voormalige kampioen die drie FIWC Grand Finals heeft bereikt in de vierjarige geschiedenis van het toernooi. Of Davor Brescakovic, uit Zwitserland, die zijn enorme vastberadenheid liet zien door deel te nemen aan het kwalificatietoernooi van Nieuw Zeeland en zo alsnog wist te winnen, nadat hij in de halve finale van de Zwitserse voorronden was uitgeschakeld. Al deze topspelers houden de volgende generatie virtuele voetbalvirtuozen scherp in de gaten, bijvoorbeeld Ivan Pastyrèák uit Slowakije en Sachith Reddy uit India - allebei pas 14 jaar. Alle finalisten strijden om tot FIFA Interactive-speler van het jaar te worden uitgeroepen. De winnaar krijgt bovendien een uitnodiging voor het FIFA World Player Gala 2008 en een geldprijs van 20.000 dollar. "FIFA 08 is een zeer competitieve game, met dezelfde mate van adrenaline die het kijken naar echt voetbal met zicht meebrengt, en waarvoor tactisch inzicht en een grote liefde voor voetbal absolute vereisten zijn. De grote finale wordt gespeeld in een echte voetbalambiance. De deelnemers ervaren hierdoor hoe het is om een écht toernooi mee te maken, met dezelfde spanning die toeschouwers en spelers voelen als er een FIFA World Cup-titel op het spel staat", zegt Anthony Baffoe, oud-international van Ghana en de eerste Afrikaanse speler in de Duitse Bundesliga. Hij is op 24 mei niet alleen een van de vele voetbalgasten, maar ook de medepresentator van het evenement.

De ultieme virtuele voetbalshow begint om 11:00 uur. Iedereen is welkom om de finalisten aan te moedigen tijdens deze grote finale in Berlijn. Je kunt dan ook genieten van de gratis optredens, waaronder een liveoptreden van de Duitse rapper Das Bo.

Lijst van de finalisten
Bjorn Diedricks
Zuid-Afrika
Gwan Hyeong Kim
Korea
Sachith Reddy
India
Chan Charm Wah
Hongkong
Andries Smit
Nederland
Roland Csaszar
Hongarije
Christian Lonhart
Denemarken
Pedro Caiado
Portugal
Alex Barets
Frankrijk
Karol Rogaczewski
Polen
Alfonso Ramos
Spanje
Dominik Posch
Oostenrijk
Ivan Pastyrcak
Slowakije
Michael Labelle
Verenigde Staten
Davor Brescakovic
Kroatië
Roberto Garrapa
Italië
Ruben Morales Zerecero
Mexico
Tunc Polat
Zwitserland
Buey Siong Tay
Australië
Ivan Soberon
Spanje
Michael Pommer
Australië
Max Fayers
Engeland
Marko Krivokapic
Duitsland
Abubakr Ebrahim Akhalwaya
Zuid-Afrika
Stephen Coorey
Australië
Andre Casagrande Buffo
Brazilië
Didi Otisi
Verenigde Staten
Michael Ribeiro
Verenigde Staten
Carl Condliffe
Nieuw-Zeeland
Chris Bullard
Engeland
Danny Taylor
Engeland
Mustafa Agyuez
Duitsland

###

Bezoek voor de algemene voorwaarden van de FIFA Interactive World Cup: http://www.fifa.com/interactiveworldcup/organisation/documents/index.html

Opmerking voor editors:

Raadpleeg