Ingezonden persbericht


Copa Jerez 2008
Unieke sherry-spijscombinaties in de gastronomie

Zoals ieder voorjaar is de Nederlandse editie van de Copa Jerez weer van start gegaan. Het aantal restaurants in Nederland dat zich laat inspireren door de unieke smaken van de Vinos de Jerez groeit nog steeds, op alle niveaus. Organisator The Wine & Food Association kijkt ook dit jaar weer uit naar bijzondere, spannende en inspirerende combinaties!

Nederlands initiatief met internationaal karakter

De Copa Jerez, een initiatief van Jan van Lissum qua naam en opzet, wordt sinds 2000 georganiseerd door The Wine & Food Association. Vanwege het succes van deze formule is besloten de Copa Jerez ook internationaal te organiseren in Australië, België, Canada, Duitsland, Denemarken, Groot Brittannië, Verenigde Staten en uiteraard Spanje. Sinds 2005 wordt iedere twee jaar een internationale finale in Jerez de la Frontera georganiseerd waarbij de nationale winnaars van de landen tegen elkaar uitkomen in de finale. Het besluit van Icex/Vinos de Jerez om in 2008 geen officiële sponsor te zijn, staat de voortzetting van de Copa Jerez in Nederland niet in de weg.

Brede ondersteuning

Bij de Copa Jerez draait alles om culinaire creativiteit met Vinos de Jerez als uitgangspunt. De sterk stijgende kwaliteit van de Nederlandse gastronomie biedt voor de Copa Jerez een steeds breder draagvlak. Ook in 2008 kan de Nederlandse Copa Jerez weer rekenen op brede ondersteuning van de producenten uit Jerez, hun importeurs in Nederland, pers en de vele restaurateurs.

Activiteiten met Vinos de Jerez

Naast de Copa Jerez, een van de jaarlijkse hoogtepunten onder de gastronomische competities, heeft The Wine & Food Association ook dit jaar weer verschillende sherry-georiënteerde activiteiten op het programma staan. De eerste daarvan staat gepland op 1 juni a.s., tijdens het Nederlands Wine & Food Festival in het NH Barbizon Palace in Amsterdam. Hier zal in samenwerking met het team van restaurant Seinpost, Scheveningen (2e plaats internationale Copa Jerez in 2005) de vaak verrassend goede combinatie van Hollandse Nieuwe en diverse manzanilla belicht worden.

Deelnemen aan de Copa Jerez


Deelname aan de Copa Jerez staat open voor alle restaurants in Nederland. De chef/kok en sommelier/gastheer (-vrouw) van een restaurant vormen een team waarbij beiden de combinaties voor een professionele jury presenteren en toelichten. De vakjury selecteert finalisten bij verschillende regionale evenementen van The Wine & Food Association, programma's in Nederland bij diverse restaurants en op uitnodiging van de restaurateurs zelf. Restaurants die een bijzondere sherry-spijscombinatie hebben, worden verzocht contact op te nemen met de organisatie via e-mail: info@thewinesite.nl. Deelname kan het gehele jaar door.


---

Noot redactie/niet bestemd voor publicatie:
Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met: The Wine & Food Association
Contactpersonen Carsten Klint (beeldmateriaal) of Jan van Lissum (informatie) ! Telefoonnummer: 020 - 625 12 98
E-mail: info@thewinesite.nl

The Wine & Food Association is uitgever van GaultMillau|Proefschrift Restaurant- en Hotel Jaargids Nederland, het wijntijdschrift Proefschrift - Wine & Food Professional, De ProefKrant en het magazine PROEFschrift Jaargi! ds WIJN (i.s.m. uitgeverij Inmerc). Daarnaast is de organisatie verantwoordelijk voor de jaarlijkse productie van Wine Professional in de Amsterdam RAI. Dit is de meest toonaangevende vakbeurs op het gebied van kwaliteitswijnen & fine food in de Benelux. Tevens is The Wine & Food Association organisator van diverse toonaangevende competities, (regionale) evenementen, proeverijen en bijeenkomsten, al dan niet in samenwerking met buitenlandse producenten of in opdracht/ uitnodiging van het (inter)nationale bedrijfsleven.