Politie Zeeland


---


Op Koninginnedag draaien wij op onze afdeling een "zaterdagdienst". Wij zijn dus tijdens kantooruren gewoon telefonisch bereikbaar.


O-838-2008 Automobiliste rijdt op verkeersremmer, Burgh-Haamstede
Op de Weststraat is dinsdagmiddag omstreeks 16.30 uur een 44-jarige automobiliste uit Bodegraven op een verkeersremmer gereden.
Ter hoogte van een wegversmalling verloor ze de controle over haar auto waarna zij tegen een verkeerszuil reed. Haar auto kwam vast te zitten en moest door een takelbedrijf worden weggesleept. De vrouw kwam met de schrik vrij en werd door behulpzame agenten teruggebracht naar haar vakantie-adres.

O-839-2008 Aangekondigde snelheidscontroles
Op de A58 bij Rilland en Goes werden vandaag de aangekondigde snelheidscontroles gehouden.
Ter hoogte van Rilland passeerden 2388 voertuigen de radar waarvan 209 harder reden dan de toegestane 120 km. Bij Goes passeerden 2490 voertuigen. Hiervan reden 200 bestuurders te hard. Deze controles werden vooraf aangekondigd op de website van politie Zeeland.

W-840-2008 Politie vordert rijbewijs in, Middelburg
De politie heeft dinsdagmiddag het rijbewijs ingevorderd van een 41-jarige Middelburger.
Omstreeks 17.45 uur was hij op de Statenlaan met zijn auto tegen een lantaarnpaal gereden. Omdat agenten het vermoeden hadden dat de man onder invloed van alcohol had gereden, moest hij op straat een blaastest afleggen. Dit weigerde de man waarna hij werd aangehouden en werd overgebracht naar het politiebureau. Daar werkte hij mee aan de ademanalyse die aangaf dat hij ruim 4 maal de toegestane hoeveelheid had gedronken. Zijn rijbewijs moest hij afgeven.