Politie Friesland

Politieberichten van dinsdag 29 april

Fryslân, 29-04-2008 o Politieberichten van maandag 28 april 07.00 uur t/m dinsdag 29 april 07.00 uur

Leeuwarden: inbraak in woningen in aanbouw
De politie onderzoekt de inbraken in twee woningen in aanbouw aan It Buthus. Tussen vrijdagmiddag en maandagochtend kwam men de woningen binnen na het forceren van een deur. In de woningen werden vernielingen aangericht. Ook werden er een bouwradio en een betonmixer weggenomen. Namens het gedupeerde bouwbedrijf deed een 23-jarige inwoner van Harlingen aangifte.

Leeuwarden: politie houdt verdachte drugsbezit en heling aan De politie heeft woensdagochtend een 29-jarige man uit Leeuwarden in zijn woning aangehouden op verdenking van het bezit van en handel in vuurwapens. De politie vermoedde dat de man in het bezit was van vuurwapens. Daarom werd woensdagochtend doorzoeking (huiszoeking) gedaan in zijn woning. Daarbij werden geen vuurwapens aangetroffen, wel meer dan een halve kilo amfetamine, een zak hennepafval en drie plakken hasj (ca. 200 gr.). Vervolgens werd een onderzoek ingesteld in zijn bedrijf op het industrieterrein Leeuwarden West. Ook hier werden geen wapens aangetroffen. Achter het bedrijf vond de politie zeven fietsen, die vermoedelijk van diefstal afkomstig waren. Aan het bureau bleek dat van één van de fietsen inderdaad aangifte van diefstal was gedaan. In de twee loodsen op het industrieterrein de Hemrik, waarvan bij de verdachte de sleutels werden aangetroffen, trof de politie een grote hoeveelheid apparatuur voor het inrichten van een hennepkwekerij en 300 hennepstekken aan. De apparatuur en de stekken zijn vernietigd. De verdovende middelen en de fietsen zijn in beslaggenomen. De verdachte is woensdag in verzekering gesteld. Hij is vrijdag na uitgebreid verhoor weer in vrijheid gesteld in afwachting van zijn verdere vervolging.

Weidum: inbraak in woning
De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Bornialeane. In de nacht van zondag op maandag kon men binnen komen via een openstaand raam. Uit de woning werden een tv, een spaarpot en een portemonnee weggenomen. De 46-jarige bewoner deed aangifte.

Sint Annaparochie: politie houdt verdachte aan voor bedreiging De politie heeft maandagochtend in de Beuckelaerstraat een 24-jarige inwoner van Sint Annaparochie aangehouden op verdenking van bedreiging. De man had eerder die ochtend in een winkel in het dorp een personeelslid bedreigd. De twee hadden een woordenwisseling gekregen tijdens het afrekenen van enkele artikelen. De 24-jarige pakte een pot appelmoes en dreigde de pot op het hoofd van het personeelslid kapot te slaan. Het personeelslid maakte zich uit de voeten, waarna de verdachte de winkel verliet. De politie was inmiddels via 1-1-2 gewaarschuwd. Omdat de agenten beschikten over een goed signalement kon de verdachte snel worden aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Heerenveen: politie houdt verdachte aan voor bezit softdrugs De politie heeft maandagochtend op de Haskeruitgang een 33-jarige inwoner van Sintjohannesga aangehouden op verdenking van het bezit van softdrugs. Tijdens een surveillance zag een motoragent een man lopen met een schoenendoos. De 33-jarige vertelde dat hij schoenen had gekocht in een verkeerde maat en deze wilde gaan ruilen. Omdat de man geen aankoopbon kon tonen, vroeg de agent aan hem om de doos te openen. In plaats van schoenen zat er in de de doos een grote hoeveelheid softdrugs. Hierop werd de verdachte aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij werd voor nader onderzoek ingesloten. De softdrugs zijn in beslag genomen.

Drachtstercompagnie: aanrijding
De politie heeft maandagmiddag assistentie verleend bij de afhandeling van een ongeval op de A7. Een 46-jarige automobilist was daar bij het inhalen van een andere auto ineens om onbekende reden naar rechts uitgeweken. Hij raakte daarbij de auto die hij aan het inhalen was aan de achterzijde. Deze auto, die bestuurd werd door een 56-jarige inwoner van Kollum, tolde daardoor rond en kwam op de vluchtstrook tot stilstand. Deze bestuurder werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis in Drachten overgebracht. De andere bestuurder bleef ongedeerd.

Leeuwarden: beroving
Een 79-jarige inwoner van Leeuwarden is maandag rond 17.45 uur door een nog onbekende vrouw beroofd. De vrouw is waarschijnlijk bij het betreden van de trappenhal van de Arendshof aan het Zaailand achter het slachtoffer aangelopen. Eenmaal binnen probeerde ze de huissleutels van het slachtoffer af te pakken. Toen dat mislukte pakte ze uit de binnenzak van het slachtoffer een beurs met een aantal bakpasjes. Ze vluchtte daarna weg richting centrum. De politie heeft na de melding nog een zoekactie naar de dader ingesteld maar haar niet meer aangetroffen. Het betrof een vrouw van tussen 25 en 30 jaar oud, lengte ca. 1,70 meter, tenger postuur, donker krullend har tot op de schouders en een licht getinte huidskleur. Ze sprak normaal Nederlands en droeg kleding van blauwe spijkerstof.

Fryslân: invordering rijbewijzen
De politie heeft maandagavond van twee automobilisten het rijbewijs ingevorderd. Op de Aldewei bij Boornzwaag werd een 41-jarige Leeuwarder betrapt die 160 km/u reed terwijl ter plaatse 80 km/u is toegestaan. Op de N383 ter hoogte van Beetgum reed een 33-jarige automobilist uit Sint Annaparochie 155 km/u. Te plaatse geldt eveneens een snelheidslimiet van 80 km/u.

Harlingen: eenzijdig ongeval
De politie stelt een onderzoek in naar een eenzijdig ongeval maandagavond op de Rozengracht. Een 29-jarige Harlinger was daar met zijn bromfiets tegen een langs de weg geparkeerd staande auto gebotst. Hij werd voor onderzoek per ambulance naar het MCL overgebracht. Omdat vermoed werd dat de Harlinger gedronken had, werd hem daar een bloedproef afgenomen.

Leeuwarden: aanhouding na mishandeling
De politie heeft dinsdagmorgen vroeg een 25-jarige Leeuwarder aangehouden op verdenking van mishandeling van een 23-jarige plaatsgenoot. De verdachte zou het slachtoffer om nog onbekende reden met een glas in het gezicht hebben geslagen. Deze liep daarbij een wond op in zijn gezicht, die in het ziekenhuis gehecht moest worden. De verdachte werd na zijn aanhouding naar het politiebureau overgebracht en ingesloten.