Politie Twente

Persberichten Politie Twente dinsdag 29 april 2008

Naam: Willem Falke en Marloes Nollen: 053-4555588

Man valt vrouw lastig

Hengelo

Op maandagavond 28 april wordt een 21-jarige vrouw lastig gevallen door een onbekende man op de Kuipersdijk in Hengelo. De politie is op zoek naar getuigen.

Op maandagavond 28 april omstreeks 23.10 uur liep een 21-jarige vrouw uit Hengelo over de Kuipersdijk. Vlakbij het FBK-stadion ter hoogte van de viskraam kwam er een man achter haar lopen. Hij sprak haar aan, maar de vrouw negeerde dit. De man pakte de vrouw toen bij haar schouders. Op dit moment is de vrouw weggerend. Dit was ter hoogte van de lage huisjes vlakbij de Pruisische Veldweg (parallel aan de Kuipersdijk). Ze hoorde dat de man achter haar aanliep. Ze heeft hierop een vriend gebeld, die in de buurt van de Kuipersdijk woont. Deze jongeman is direct naar haar toe komen rennen en zag de man wegvluchten in het steegje dat tussen de Pruisische Veldweg en de Hulststraat ligt. Het signalement van de man is:
-Mogelijk Turkse-Marokkaanse afkomst;
-1,70 meter lang;

-Normaal postuur;

-Kort krullend kroeshaar;

-Stoppelbaardje;

-Man droeg wijde donkere trui en werkschoenen met stalen neus. Bij de politie zijn geen meerdere meldingen bekend van soortgelijke incidenten, maar mogelijk dat er getuigen zijn die iets gezien hebben of die op basis van het signalement tips voor de politie hebben. De politie is te bereiken via 0900-8844 of via Bel M, de anonieme meldlijn 0800-7000. (08-053921)

Ook valkuil in Twente aangetroffen

Haaksbergen

Op maandag 28 april 2008 is door een wandelaar een valkuil op een ruiterpad in het buitengebied van Haaksbergen aangetroffen.

Nadat er vorige week in Neede (Gelderland) en enkele weken geleden in Limburg valkuilen zijn aangetroffen, is maandagochtend 28 april in het buitengebied van Haaksbergen door een wandelaar een valkuil aangetroffen. De wandelaar trof op het ruiterpad tussen de Rietschotweg en de Langenbergweg in Haaksbergen een valkuil aan. De valkuil had een doorsnee van ongeveer een kleine meter en was 60 cm diep. De kuil was afgedekt met plastic en bladeren. Door de regen was het plastic ingezakt. De gemeente heeft de kuil weer gevuld en de politie doet een oproep aan getuigen om zich te melden. Hiervoor kan men bellen met 0900-8844 of met bel M 0800-7000, de anonieme meldlijn van de politie. (08-053548)

Fietser gewond bij aanrijding met auto

Enschede

Een 31-jarige man raakte gewond toen hij op 28 april rond 16.35 uur in aanrijding kwam met een auto op de rotonde Broekheurnering Buurserstraat.

Op 28 april, rond 16.35 uur, reed in 30-jarige vrouw uit Enschede met haar auto over de Buurserstraat in de richting van de rotonde. Zij reed de rotonde op achter een groot voertuig dat haar het uitzicht benam. Daardoor zag zijn niet dat achter het grote voertuig een 31-jarige fietser uit Enschede reed. Ze botste met de voorzijde van haar auto tegen de fietser, die ten val kwam. Hij werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie maakt proces-verbaal op. (08-053787)


---- --