Ingezonden persbericht

Colubris lanceert nieuw partnerprogramma voor ondersteuning resellers

Colubris Advanced Partner Program biedt resellers financiële beloningen en incentives op drie niveaus

Breda, 29 april 2008 - WLAN-leverancier Colubris Networks introduceert het nieuwe Colubris Advanced Partner Program (CAPP). Dit is een wereldwijd programma dat resellers nieuwe kansen in de markt biedt en ze tools aanreikt om een maximale winst te behalen met de Colubris-producten en -diensten. In het programma zijn drie niveaus opgenomen - Authorized, Select en Premier. Daarnaast omvat het programma margeopbouwende incentives en beloningen, technische en salestrainingen, marketingondersteuning en accountbeheer.

Met het CAPP beloont Colubris partners die unieke expertise hebben in het verkopen van Colubris-producten en -oplossingen. De drie niveaus van het CAPP zien er al volgt uit:
* Authorized Partner: partners op dit niveau hebben toegang tot training en ondersteuning van de leverancier, inclusief de mogelijkheid om het volledige portfolio van de Colubris WLAN-producten en -diensten te verkopen. De nieuwe Colubris Partner Portal geeft online sales- en technische training en biedt een scala aan marketing- en salestools.

* Select Partner: dit verrijkte lidmaatschap is voor bedrijven die al een deel van de WLAN-markt hebben veroverd met Colubris en snel verder willen groeien. Select Partners hebben toegang tot projectregistratie voor het vergroten van hun winstmarge en bouwen persoonlijke marketingfondsen op voor iedere euro omzet.

* Premier Partner: dit hoogste niveau in het programma is voor een strategische groep partners die hun onderscheidende kwaliteit bewezen hebben in het plannen, ontwerpen, implementeren en ondersteunen van Colubris WLAN-oplossingen. Premier Partners verkopen een aanzienlijke hoeveelheid aan Colubris-oplossingen en leveren ook vaak additionele WLAN-diensten en ondersteuning. In ruil voor het behalen van deze status krijgen deze partners de beste ondersteuning en meeste aandacht. Ze hebben de hoogste financiële incentives, onder andere projectregistratie en een extra hoge bijdrage voor de opbouw van marketingfondsen.

Colubris biedt Select en Premier Partners de volgende speciale programma's om hun WLAN-verkoop te vergroten:
* Market development funds (MDF): deze worden maandelijks aan partners toegewezen op basis van de verkoop van Colubris-producten en bijbehorende diensten. Partners kunnen MDF's gebruiken voor goedgekeurde marketingactiviteiten zoals beursdeelname, lokale evenementen, e-mailmarketing of een andere vorm van lead-generatie.

* Campagnes op aanvraag: Colubris helpt bij het opzetten van maatwerkcampagnes gericht op new business. Partners kunnen eenvoudiger en sneller lead-genererende acties uitvoeren met e-mails, direct mails en seminars-materiaal dat online beschikbaar is.

* Online dealregistratie: wanneer partners de projecten waar ze aan werken online registreren, ontvangen zij hiervoor financiële incentives wanneer deze projecten ook binnenhalen.

"Dit nieuwe programma is ideaal voor Wentzo Wireless. Zo profiteren wij van uitstekende sales- en marketingondersteuning, extra incentives, en uiteraard van de mogelijkheid om succesvol de meest geavanceerde WLAN-technologie te verkopen", zegt Martijn Wentzel, commercieel directeur van Wentzo Wireless. "Alles wijst erop dat de 802.11n draadloze netwerkoplossing van Colubris een van de beste oplossingen op de markt gaat worden. Deze oplossing is zeer kosteneffectief en het eenvoudigst te beheren. Dit partnerprogramma draagt bij aan onze succesvolle verkoop van Colubris-producten."

Colubris heeft als onderdeel van het nieuwe partnerprogramma een Partner Portal gelanceerd. Deze portal biedt partners marketing- en salestools, inclusief presentaties en online trainingsessies. Daarnaast is via de portal self-service MDF-beheer mogelijk en kunnen partners online hun deals registreren.

De Intelligent Mobility Solution van Colubris heeft een voor 802.11n geschikte architectuur. Hierdoor kunnen bedrijven migreren naar de nieuwste draadloze standaard zonder upgrades van hun bestaande netwerk. De productlijn omvat de Colubris MultiService Controllers (MSC), Multiservice Access Points (MAP), Wireless Client Bridge en een Network Management System. Deze producten zorgen voor een veilige verbinding en naadloze mobiliteit voor elke omgeving. Colubris-oplossingen zijn uiterst schaalbaar. Dit maakt ze geschikt voor omgevingen van elke omvang. Bovendien kunnen gebruikers de omgeving centraal beheren wat de installaties voor resellers verder vereenvoudigt.

"Colubris is en blijft nauw betrokken bij zijn kanaalpartners. Ons nieuwe partnerprogramma is ontworpen om resellers extra financiële incentives en salestools te bieden. Zo kunnen ze extra opbrengsten genereren en hun marktbereik vergroten", zegt Tom Racca, vicepresident marketing van Colubris Networks. "Dit programma, samen met het nieuwe Partner Portal en online mogelijkheden, geeft onze partners alle middelen die ze nodig hebben om Colubris-producten succesvol te verkopen."

Voor meer informatie over het nieuwe partnerprogramma van Colubris: sales@colubris.com.

Over Colubris Networks
Colubris Networks ontwikkelt en levert intelligente WLAN-oplossingen voor de zakelijke markt en voor serviceproviders. Het geoptimaliseerde WLAN-switchingsysteem biedt ongeëvenaarde bandbreedte-efficiency, naadloze mobiliteit en veilige en makkelijke toegang voor meer dan 1.500 organisaties en 40 miljoen gebruikers wereldwijd. De systemen van Colubris Networks bieden door integratie met bestaande netwerkinfrastructuur-, beveiligings- en beheeromgevingen een toekomstvaste investeringsbescherming. Colubris Networks is onder meer door Red Herring opgenomen in de top 100 van particuliere bedrijven in Noord-Amerika en was in 2005 een van de Fierce 15-bedrijven van FierceWireless. Het bedrijf won tevens de Mobile Trax Mobility Award.

Ingezonden persbericht