Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

DORA, AVATAR EN SPONGEBOB 'NEMEN INTREK' IN HET NEDERLANDS STRIPMUSEUM GRONINGEN

Fun gecombineerd met educatie: zelf SpongeBob tekenen en alles te weten komen over Avatar

Groningen, woensdag 23 april 2008 - Onder meer Dora, Avatar en SpongeBob Squarepants zijn vanaf Koninginnedag vertegenwoordigd in Het Nederlands Stripmuseum Groningen. De tekenfilmhelden uit de series van kinderzender Nickelodeon 'nemen hun intrek' in de nieuw ingerichte Nickelodeon Hoek. Kinderen kunnen niet alleen naar hun helden kijken, maar ook alles over hen te weten komen en onder meer zelf een stripverhaal rondom SpongeBob in elkaar zetten. Door het toevoegen van de Nickelodeon Hoek richt Het Nederlands Stripmuseum Groningen zich nog meer op de doelgroep gezinnen met kinderen.

Vanaf woensdag 30 april heeft Het Nederlands Stripmuseum er een nieuwe publiekstrekker bij. Vestigingsmanager Albert Kraai: "De tekenfilmfiguren uit de series van Nickelodeon zijn voor veel kinderen de grote striphelden van dit moment. Daarom mogen zij niet langer in het stripmuseum ontbreken". In de Nickelodeon Hoek, welke op de entresol in het museum is gerealiseerd, staat naast 'fun' ook 'educatie' centraal. Bezoekers kunnen niet alleen zelf SpongeBob tekenen volgens een speciaal stappenplan, maar leren ook alles over het bestaan van het tekenfilmfiguur in een leerzaam doolhof. Kinderen kunnen hun tekening van de 'gele spons' aan het eind van de dag mee naar huis nemen, maar kunnen op een computer ook zelf een Nickelodeon-stripverhaal maken en dit vervolgens naar hun vriendjes en vriendinnetjes thuis sturen per e-mail.

Dora en Diego

Ook de immens populaire Dora en Diego, bekend van Nick Jr, zijn in de Nickelodeon Hoek vertegenwoordigd door een enorme legpuzzel. Een grote wereldbol laat kinderen kennismaken met de verschillende landen waarin hun leeftijdgenoten Nickelodeon kunnen kijken. Daarnaast zijn er een hoek waar Nickelodeon Magazine kan worden gelezen, een doolhof met onder meer Avatar en Fairly Odd Pants en verschillende andere activiteiten rondom de populaire tekenfilmfiguren.

Nickelodeon SuperTruck

De introductie van de Nickelodeon Hoek in Het Nederlands Stripmuseum Groningen wordt op Koninginnedag op twee plaatsen in Groningen gevierd. Naast dat kinderen zich deze dag voor het eerst in de hoek in het museum aan de Westerhaven kunnen uitleven, zorgt ook de Nickelodeon SuperTruck op de Korenbeurs van 11.00 tot 17.00 uur voor extra plezier. Op de truck spelen presentatoren verschillende spellen met de aanwezige kinderen. Naast de hoek introduceert het museum vanaf 30 april ook de mogelijkheid om een SpongeBob Kinderfeestje te vieren. Meer informatie is te vinden op www.stripmuseum.nl.


---