Gemeente Deventer

Verkeersmaatregelen Koninginnedag Deventer

De Deventer Oranje Vereniging organiseert in samenwerking met de VVV op Koninginnedag 2008 diverse activiteiten op de Brink. Zo is er de kindervrijmarkt waar kinderen tot 12 jaar uit de gemeente Deventer aan kunnen deelnemen. Verder worden oranjeconcerten gehouden in de Grote Kerk en op de Brink.

Om alles in goede banen te leiden wordt een aantal verkeersmaatregelen getroffen. De Keizerstraat, de Brink, Zandpoort en het gedeelte van de Brink tussen Assenstraat en Grote Overstraat, zijn op

woensdag 30 april van 6 tot 18 uur voor het verkeer gesloten.

Als gevolg van deze maatregelen zijn ook de volgende wegen onbereikbaar voor voertuigen: Grote Overstraat, Kleine Overstraat, Vleeshouwerstraat, Walstraat (gedeelte tussen Golstraat en Brink), Menstraat en de Rijkmanstraat. Door de verkeersmaatregelen is de bevoorrading van (winkel)bedrijven via de Zandpoort, Brink, Grote Overstraat, Kleine Overstraat en Keizerstraat niet mogelijk.

Voorts zijn de Brinkpoortstraat en Pikeursbaan voor doorgaand verkeer afgesloten.

De Geert Grootestraat is bereikbaar en te verlaten via de Verzetslaan en de doorsteek langs de parkeerlocatie die ligt tussen Verzetslaan en Pikeursbaan.

Bewoners van de Menstraat, Rijkmanstraat en het Bergschild kunnen indien nodig via Achter de Muren en de Zandpoort de stad verlaten.

Parkeren belanghebbenden

Het is niet toegestaan om op 30 april in het hierboven vermelde gebied van 24 tot 18 uur te parkeren. Bewoners en bedrijven in de Menstraat, Rijkmanstraat, Bergschild, Brink, Grote Overstraat, Kleine Overstraat en Assenstraat die in het bezit zijn van een belanghebbenden parkeerkaart, mogen deze dag in andere sectoren parkeren.

De invaliden parkeerplaatsen aan de Zandpoort en op de Brink komen eveneens te vervallen. In plaats hiervan zijn drie invaliden parkeerplaatsen ingesteld op de parkeerstrook aan het Pothoofd (direct grenzend aan het afgesloten gebied)

Vrijmarkt

Op de Brink in de Keizerstraat en op de Zandpoort is de traditionele vrijmarkt voor kinderen. Omdat er naast de vrijmarkt diverse activiteiten plaats vinden en er bovendien op de Brink een podium wordt geplaatst en er diverse andere activiteiten worden georganiseerd, worden kinderen, ouders en / of begeleiders die aan de `kleedjesmarkt' deelnemen (geen commerciële standplaatsen) verzocht hun spulletjes uitsluitend op het door de organisatie aangegeven gebied aan te bieden. Voorts zijn aan enkele kooplieden van de reguliere warenmarkt die een toegevoegde waarde leveren bij de festiviteiten rond Koninginnedag vergunningen verstrekt voor het innemen van een standplaats op de Brink. Het is nadrukkelijk niet toegestaan zonder vergunning met nieuw te verkopen artikelen of consumptiewaren standplaats op de Brink in te nemen.

De organisatie geeft bij het innemen van plaatsen aanwijzingen die stipt opgevolgd dienen te worden.

Terrassen

Op de Brink leveren ook de terrassen een belangrijke bijdrage aan de Koninginnedag. De organisatie attendeert deelnemers aan de vrijmarkt op de terrasvergunning van de horeca exploitanten. Op de voor de terrassen bestemde ruimte mogen zij geen standplaats innemen.

Vuurwerk

De Deventer Oranjevereniging steekt vuurwerk af op de Worp. In verband hiermee wordt de gehele Welle afgesloten tussen 21 en 23 uur. Het vuurwerk begint om 22 uur. Tevens is de Bolwerksweg afgesloten voor verkeer en publiek tussen het viaduct en het IJsselhotel.

Publicatiedatum: 14-4-2008
Kleedjesmarkt op het Grote Kerkhof

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging maandag 14 april 2008