Deelgemeente Charlois Rotterdam

Feestelijke Koninginnedag in Charlois

Op meerdere plekken in de deelgemeente Charlois wordt Koninginnedag uitgebreid gevierd. Op woensdag 30 april kunt u onder meer terecht in historisch Oud-Charlois, bij de Larenkamp in Zuidwijk, op het Amelandseplein in Carnisse, op het sportterrein van S.V. RDM aan de Arie den Toomweg op Heijplaat en op de Dordtselaan in de Tarwewijk.

Carnisse

Evenals vorig jaar is er op het Amelandseplein in Carnisse weer een gezellige vrijmarkt. Kinderen kunnen een kleedje neerleggen om daar hun overtollige spulletjes te verkopen; volwassenen kunnen daarvoor een kraampje huren. Verder worden kinderspelletjes gedaan waar leuke prijsjes mee te winnen zijn en zijn er een springkussen, een treintje en een draaimolen. Er is muziek en ter versterking van de inwendige mens zijn er pannenkoeken en drankjes te koop. Om 14.00 uur start op het basketbalveld een voetbaltoernooi voor jongeren. Op het Amelandseplein wordt feestgevierd van 12.00 tot ca. 17.00 uur.

Heijplaat

Hier organiseren Buurtvereniging Heijplaat en sportvereniging R.D.M. het Koninginnedagfeest dat omstreeks 9.00 uur begint met een optocht vanaf het Rondoplein naar het terrein van Sportvereniging R.D.M. aan de Arie den Toomweg 40. Hier worden de hele dag kinderspelen gehouden en zijn er optredens. Het feest duurt tot 23.00 uur.

Oud-Charlois Er is zoals altijd veel te doen voor jong en oud tijdens het jaarlijkse Blommenfesteijn (foto: fotopersbureau Cor Vos).

Het Blommenfesteijn kan zich inmiddels met recht het grootste Koninginnedagfeest van Charlois noemen. Ook op deze 14^e editie zijn er op en rond de Charloisse Kerksingel weer vele feestelijkheden voor jong en oud. Op de twee podia zijn diverse muziek- en dansoptredens, met onder andere Wim Dalmee, Andrew Dean, Rapper Pijnstiller, Salsa Lydia, Mainport Barbershop Singers. Ook zijn er vele attracties en activiteiten. Inmiddels traditie is de rommel-/braderiemarkt met ongeveer 140 kramen. En voor de kinderen is er de gezellige vrijmarkt met leuke attracties erom heen, georganiseerd door onder andere Sport en Recreatie, Thuis op Straat en Charlois Welzijn.

Dit jaar zal burgemeester Opstelten het Blommenfesteijn bezoeken. Hij komt tussen 16.00 en 17.00 uur.

Het feest wordt georganiseerd door Stichting Blommenfesteijn en duurt van 10.00 tot 17.00 uur. Voor een overzicht van het programma zie: www.blommenfesteijn.nl.

Tarwewijk

Op de Dordtselaan, pleintje hoek Putsebocht, dus eigenlijk aan de Feijenoord-kant, organiseert Oranjevereniging Dordtselaan van 13.00 tot 22.00 uur een Koninginnedagfeest, met optreden van bands en dansgroepen uit verschillende culturen, zoals een Antilliaanse band, een Marokkaanse buikdanseres, een Turkse dansgroep, een Afrikaanse band, een Surinaamse band en een Hindoestaanse band. Voor de kinderen zijn er tussen 13.00 en 14.00 uur oer-Hollandse spelen en is een clown aanwezig.

Tijdens diverse vrijmarkten bieden Charloisers op Koninginnedag hun overtollige spulletjes te koop aan. Vorig jaar was het ook bij De Larenkamp en Hietkamp gezellig druk (foto: fotopersbureau Cor Vos). Zuidwijk
In Zuidwijk barst al om 9.00 uur het feestgedruis los rondom Wijkgebouw Larenkamp aan de Slinge 303 en aan de Hietkamp. Dan begint namelijk de vrijmarkt. Voor de kinderen is deze rond de Larenkamp; volwassenen kunnen terecht aan de Hietkamp en op het parkeerterrein achter de Larenkamp. Vanaf 7.00 uur kan men een plekje in beslag nemen (kom vroeg, want vol=vol). Om 9.55 uur worden bij de Larenkamp de klokken geluid en om 10.00 uur hijsen deelnemers van de scouting de vlaggen. Daarna is er koffie met een krentenbol. Tussen 10.30 en 16.00 uur zijn er diverse optredens. Voor de kleintjes is er een draaimolen. Om 16.00 uur is het feest afgelopen. [s?deelgemeenten .Openbaar_60327.Deelgemeenten_60666.Deelgemeente Charloi_350015.Actueel_350016.Nieuws_350022.type nieuwsberichten_2167799.Feestelijke Koningin_2196940]
---

Deelgemeente Charlois, 22-04-2008