Gemeente Delft

Gratis fietsen stallen en gratis OV in Delft op Koninginnedag

Fietsers kunnen op Koninginnedag op drie locaties in de Delftse binnenstad gratis bewaakt hun fiets stallen: in de fietsenstallingen van Biesieklette aan de Oude Langendijk en het Vesteplein én in de voor Koninginnedag speciaal ingerichte fietsenstalling bij de Oude Kerk. Daarnaast is het openbaar vervoer in Delft de hele dag gratis.

Omdat Koninginnedag altijd veel publiek naar het centrum trekt, wil de gemeente Delftenaren stimuleren de fiets of het openbaar vervoer te pakken. De twee bewaakte stallingen van Biesieklette hebben samen plaats voor 350 fietsen. In de bewaakte tijdelijke stalling bij de Oude Kerk (hoek Oude Delft - Oude Kerkstraat) is ruimte voor nog eeens 300 fietsen.

De bewaakte stallingen in de binnenstad zijn op Koninginnedag geopend van 08.00 uur tot 20.00 uur. Het stallen van fietsen is gratis, het tarief voor bromfietsen in ¤ 0,95.

De fietsenstalling van Biesieklette bij het winkelcentrum In de Hoven is op Koninginnedag gesloten.

Busreizigers kunnen de gehele dag gratis reizen binnen Delft (zone 5426) en krijgen daarvoor bij het instappen een speciaal plaatsbewijs. Buiten deze zone is reizen niet gratis en dient men in het bezit te zijn van een geldig vervoersbewijs.

Buslijn 80/82 zal vanwege de festiviteiten de binnenstad niet aandoen en omrijden.

Ook tramreizigers kunnen met tram 1 gratis reizen binnen Delft (zone 5426). Buiten deze zone is reizen niet gratis die dag en dienen reizigers te stempelen.

HTM voert tijdens Koninginnedag een zaterdag dienstregeling.

Noot voor de redactie,