Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Groot feest op Koninginnedag in Speeltuin De Vaan

Woensdag 30 april is het zover: Speeltuin De Vaan (Vreewijk) opent na een verbouwing officieel haar hekken.

Modernste speeltuin van Rottedam
Gemeente, deelgemeente en het platform Vreewijk hebben de verbouwing mogelijk gemaakt. De oudste speeltuin van Rotterdam is nu ook de modernste speeltuin geworden.

Koninginnedag
Op Koninginnedag, 30 april, wordt Speeltuin De Vaan officieel geopend. Voor de kinderen is er karaoke en een verrassingsact. En natuurlijk kan er uitgebreid kennis worden gemaakt met de nieuwe speeltoestellen. De opening vindt plaats om 12.00 uur en wordt verricht door het bestuur van de speeltuin en portefeuillehouder Robbert Baruch van de deelgemeente.

Voor iedereen plezier
Bij het woord speeltuin hebben de meeste mensen het idee dat het alleen voor kinderen geschikt is. Speeltuin De Vaan brengt daar verandering in. Natuurlijk zijn de meeste toestellen nog steeds voor kinderen. Want wat dacht u van een computergestuurd spel waarop gedanst en gesprongen kan worden, een kleuterbad, een springkussen en een kabelbaan?

Primeur
De speeltuin heeft ook een primeur, namelijk een toestel voor bewegingsoefeningen voor ouderen. In de toekomst zal daar zelfs een fysiotherapeut bij aanwezig zijn voor professionele begeleiding. Iedereen, van jong tot oud, kan hier terecht!

Vrijwilligers gezocht
De speeltuin is geopend van maandag t/m zaterdag. Op zondagen is de speeltuin gesloten. Dat is natuurlijk jammer, en daarom is men op zoek naar vrijwilligers die op zondag aanwezig kunnen zijn. Want voor de kinderen is het natuurlijk heerlijk als er ook op die dag gespeeld kan worden. Opgeven kan via de site www.speeltuindevaan.mysites.nl.

(foto: MKlimtoestel
Computergestuurd speeltoestel.)