Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Bijzondere Koninginnedagactiviteiten in Feijenoord

Dit jaar zijn er op Koninginnedag veel bijzondere activiteiten in de deelgemeente Feijenoord. Bewoners en ondernemers zijn zeer actief in het organiseren van buurtevenementen en het aankleden van hun wijk, straat of plein. Eén evenement, op het Deliplein, heeft zelfs de Rotterdamse prijs voor beste Koninginnedagprogramma gewonnen en zal worden bezocht door burgemeester Opstelten.

Deliplein: beste Koninginnedagprogramma (Katendrecht) Op het Deliplein in Katendrecht is er een groot feest georganiseerd door de bewoners en ondernemers. Vanwege de vele bijzondere activiteiten heeft dit feest de Rotterdamse prijs voor beste Koninginnedagprogramma gekregen. Onder de activiteiten is veel theater (Theatergroep de Stijle Want en De Slakkenrace van Nataclan), muziek (o.a. de majorette en fanfare van Vreewijk) en diverse kinderactiviteiten (Klieder en Klodder).

Dertig grote vlaggen in de Donkerslootstraat (Hillesluis) Een bijzondere vorm van samenwerking tussen bewoners, ondernemers en deelgemeente is het ophangen van dertig grote Koninginnedag-vlaggen door Kwantum in de Donkerslootstraat in Hillesluis. Het buurtfeest wat daar plaatsvindt krijgt hierdoor een heel bijzondere uitstraling. Portefeuillehouder Robbert Baruch van de deelgemeente nam op vrijdag 18 april de eerste vlag van Kwantum in ontvangst.

Opening Speeltuin de Vaan (Vreewijk)
De oudste speeltuin van Rotterdam, Speeltuin de Vaan, is de afgelopen maanden flink opgeknapt. Tijdens een groot buurtfeest wordt de speeltuin om 11 uur feestelijk door portefeuillehouder Robbert Baruch geopend. De toestellen zijn vernieuwd, het groen en de openbare ruimte zijn aangepakt en het clubgebouw is grondig opgeknapt. Bovendien is de speeltuin uitgebreid met een nieuw kunstgrasveld en een basketbalveld. Bijzonder is dat de speeltuin ook na sluitingstijd voor de wijk toegankelijk zal zijn. Speeltuin de Vaan ligt aan de Pinksterweide 31 in de wijk Vreewijk en bestaat sinds 1927.

Overige evenementen
Alle evenementen op Koninginnedag in Feijenoord zijn te vinden op www.rotterdamviertkoninginnedag.nl, onder de button 'deelgemeenten'.