Gemeente Papendrecht

24 april 2008

Persuitnodiging Oranjeborrel
Jaarlijks worden met Koninginnedag allerlei feestelijke activiteiten gehouden in de gemeente Papendrecht. Eén activiteit is door de jaren uitgegroeid tot een traditie, namelijk de oranjeborrel voor gedecoreerden. Vertegenwoordigers van de pers zijn welkom hierbij aanwezig te zijn op woensdag 30 april 2008 van 16.00 uur tot 17.00 uur. Om 16.00 uur wordt u van harte welkom geheten in de Tasmanzaal van het Golden Tulip, Lange Tiendweg 2 te Papendrecht.

Opinieonderzoek `Structuurvisie Papendrecht 2020' brengt wensen in kaart De gemeente Papendrecht werkt aan een nieuw ruimtelijk toekomstplan: `structuurvisie Papendrecht 2020'. In dit plan maakt de gemeente belan grijke keuzes voor de toekomstige inrichting van de gemeente. Waar komt ruimte voor bedrijvigheid en vrije tijd en hoe combineren we wonen en werken in Papendrecht? Het gemeentebestuur wil graag de inwoners van Papendrecht hierbij betrekken. Daarom houdt het Onderzoekcentrum Drechtsteden een enquête onder 900 willekeurig gekozen inwoners van Papendrecht in opdracht van de gemeente.

Het gemeentebestuur verzoekt de ontvangers van de enquête deze in te vullen en terug te sturen.
De resultaten worden verwerkt in het `opinieonderzoek Structuurvisie Papendrecht 2020'. Door de enquête in te vullen en terug te sturen, dragen inwoners bij aan een beter inzicht in de wensen van bewoners van Papendrecht en geven zij het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad aanknopingspunten om daaraan tegemoet te komen. De enquêtes zijn deze week verstuurd.

Werkstukken leerlingen De Knotwilg WO II tentoongesteld Leerlingen va n basisschool De Knotwilg adopteerden van april 2007 tot 10 april 2008 het oorlogsmonument in Papendrecht. Op 10 april droegen zij de adoptie over aan groep 7 van de Prins Constantijnschool. Het afgelopen schooljaar werd in groep 8 van locatie Moerbeihof van De Knotwilg uitgebreid aandacht geschonken aan het thema `oorlog'. Tijdens de plechtige overdracht van de adoptie vertelden de leerlingen over de lessen, de werkstukken die zij over het onderwerp maakten en lazen zij indrukwekkende gedichten voor. Zondag 20 april bezochten velen van hen de voorstelling `Het dagboek van Anne Frank' in theater De Willem, gespeeld door toneelgroep Het Masker. Groep 8 van De Knotwilg sluit het thema af met een tentoonstelling van de werkstukken met als onderwerpen Anne Frank, de Amerikanen in WO II, mei 1940 en Jappenkampen. De werkstukken zijn van maandag 28 april tot en met vrijdag 9 mei te zien in de hal van het Papendrechtse gemeentehuis.

Zondag 4 mei 19.1 5 uur Dodenherdenking
Met een stille tocht die om 19.15 uur vertrekt van de Seringenstraat naar het monument op de algemene begraafplaats, worden de gevallenen uit de Tweede Wereldoorlog herdacht. Bij het monument worden om 20.00 uur twee minuten stilte in acht genomen. Aansluitend worden bloemen gelegd op de zeven oorlogsgraven en de drie graven van burgerslachtoffers. Na afloop van de plechtigheid is er gelegenheid tot napraten en koffie in de aula van de begraafplaats. Ook dit jaar neemt de Indische gemeenschap deel aan de tocht.

Geen sirenetest op maandag 5 mei
Maandag 5 mei worden de sirenes niet getest, omdat die dag een nationale feestdag is.
Overal in Nederland is het luide alarm van de sirene iedere eerste maandag van de maand gedurende zo'n anderhalve minuut hoorbaar als om 12.00 uur de sirene van het waarschuwings- en alarmeringssysteem wordt getest. Gaat de sirene op een ander moment dan op de eerste maandag van de maand om 12. 00 uur, dan moet u dit signaal serieus nemen.

Gemeentehuis, gemeentewerf en Sociale Dienst Drechtsteden gesloten Het gemeentehuis en de gemeentewerf zijn gesloten op woensdag 30 april (Koninginnedag) en maandag 5 mei (Bevrijdingsdag).

Sociale Dienst Drechtsteden
De Sociale Dienst Drechtsteden is gesloten op woensdag 30 april (Koninginnedag), donderdag 1 mei (Hemelvaartsdag) en maandag 5 mei (Nationale Bevrijdingsdag). Vrijdag 2 mei is de Sociale Dienst Drechtsteden geopend. Het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) is op 2 mei gesloten en op 5 mei geopend.

Bosch gedeeltelijk geopend
Het Bosch is weer gedeeltelijk geopend. Omdat de dijk nog niet volledig belast mag worden vanwege de werkzaamheden, zijn maatregelen getroffen voor het deel tussen de op-/afrit Bosch en het pand van Foto Schievink.
De ingestelde maatregelen zijn:

* een verbod voor vrachtauto's;

* versmalling van de rijbaan;

* een verbod voor voertuigen die met inbegrip van lading breder zijn dan 2.00 m;

* een passeerregeling.

Werkzaamheden Markt
De werkzaamheden rond de Markt om de ondergrondse infrastructuur geschikt te maken voor de geplande nieuwbouw starten naar verwachting dinsdag 6 mei.
Om de werkzaamheden uit te voeren is vanaf 6 mei de toegangsweg vanaf de P.C. Hooftlaan naar het Marktterrein afgesloten voor alle verkeer. Deze weg en het parkeerterrein naast de bibliotheek kunnen dan niet worden gebruikt. Het verkeer wordt met behulp van borden omgeleid. De afsluiting van deze weg duurt circa twee weken. Het Marktterrein is tijdens deze afsluiting wel bereikbaar via de Schoolstraat.

Controle hondenbelasting in mei
In Papendrecht geldt een belastingplicht voor het houden van honden. Niet iedere hondenbezitter heeft de honden opgegeven voor de belasting. Regelmatige terugkerende controles zijn daarom noodzakelijk. In mei wordt deze controle in Papendrecht gehouden.

De controleur belt op wisselende tijden, dus niet alleen tijdens kantooruren, aan bij alle te bezoeken woningen en legitimeert zich met een door de gemeente Papendrecht verstrekt legitimatiebewijs. De controleur stelt vervolgens enkele vragen over het al dan niet houden van honden. Wanneer niemand aanwezig is, beoordeelt de controleur ter plekke of wel of geen honden worden gehouden.

Volgens het door de gemeenteraad van Papendrecht vastgestelde tarief 2008, betalen de houders van één hond 65,40 euro per jaar aan hondenbelasting. Voor een tweede en volgende hond geldt een tarief van 93,00 euro per jaar, voor het houden van een kennel is een belastingbedrag van 453,00 euro verschuldigd.
Wie sinds kort één of meer honden heeft en nog geen gelegenheid had daarvan aangifte te doen, wordt geadviseerd niet te lang te lang te wachten en aan deze wettelijke verplichting te voldoen voordat de controle plaatsvindt.
Voor aangifte kan men iedere werkdag terecht bij de afdeling publiekszaken op het gemeentehuis van 8.30 uur tot 14.30 uur. Hier kunt u ook terecht als u geen hond meer heeft en dit nog niet heeft gemeld.

Aan- en afmeldingsformulieren hondenbelasting zijn af te halen in de hal van het gemeentehuis of te downloaden van de website www.papendrecht.nl Bent u al in het bezit van DigiD? Dan kunt u op de website via het digitale loket en met het webformulier hondenbelasting direct aangifte doen of afmelden voor hondenbelasting. Bij overlijden van honden dient een verklaring c.q. rekening van dierenarts of crematorium te worden overlegd.
Wilt u meer weten en heeft u nog vragen? Bel dan met de medewerkers van de afdeling publiekszaken, loket bouwen en wonen, tel. 078-6418911.

Voorverkoop zwemabonnementen
Tot en met vrijdag 9 mei vindt de voorverkoop van de zwemabonnementen plaats aan de kassa van het zwembad aan de Lange Tiendweg 12. Inschrijfformulieren zijn te downloaden via
www.papendrecht.nl/zwembad

____________