Kalashnikov wil met wodka Benelux veroveren


SilverStar Import overgenomen door Cers Wijn & Gedistilleerd

OOSTERBEEK, 20080408 -- Eindelijk is het zover, na de introductie van Kalashnikov vodka in Rusland en Groot-Britannïe, komt de vodka naar de Benelux. Initiatiefnemers van het eerste uur Marcel van Moorselaar en Micha Jacobs van SilverStar Import hadden al in september 2005 de Vodka AK47 naar Nederland gehaald. Na een aanbieding van Cers Gedistilleerd gingen de heren accoord met overname van hun bedrijf

Een ontmoeting, met entrepeneur John Florey van de Kalashnikov Joint Stock Vodka Company PLC 1947 uit Londen, bij Starbucks op Schiphol was succesvol en hij geeft daarom ook groen licht voor de overname van Silverstar Import.

Nu de overname van het bedrijf Silverstar Import in andere handen is gegaan, komt er ruimte voor meer expansie en mogelijkheden voor Kalashnikov wodka. Volgens eigenaar Marcel Rowaan van Cers Gedistilleerd is er een enorme kans dat een merk als Kalashnikov vodka een hit gaat worden in het uitgaansleven.

Het merk en de markt is er rijp voor, 2.5 jaar na de introductie in andere landen is het gelukt om de wodka naar ons toe te halen en de importeursrechten over te nemen.

De kersverse eigenaar zegt : "Ik heb geen moment getwijfeld en ik wacht hier al 1.5 jaar op, geweldig gewoon, dat dit na zoveel voorbereiding gerealiseerd is".

Cers Wijn en Gedistilleerd neemt het importeurschap over voor de gehele Benelux voor zowel AK47 als de Kalashnikov wodka.

De algehele overdracht zal per 1 mei 2008 plaatsvinden.
De organisatie zal in eerste instantie vanuit Oosterbeek de distributie en verkoop van deze premium wodka's gaan doen.
www.silverstarimport.nl