Gemeente Scheemda


Koninginnedag

Activiteiten in diverse kernen van de gemeente

Vlag en wimpel uit op 30 april vanaf zonsopgang tot zonsondergang.

Koninginnedag Midwolda

De St. Oranjecomité Midwolda nodigt alle lezers van dit blad uit om op Koninginnedag naar Midwolda te komen. Vanaf 9 uur bent u welkom op de traditionele Vrijmarkt bij Gasterij Smits. Op de vrijmarkt kunnen organisaties en verenigingen hun club promoten en verkoopacties houden of iets organiseren dat geld in de kas brengt. Natuurlijk zijn er ook allerlei spullen te koop van particulieren en vooral van kinderen. In de bibliotheek is er de verkoop van (afgeschreven) boeken. Het Oranjecomité is op de markt aanwezig met een stand en bovendien bieden we u op deze feestelijke dag een glaasje Oranjebitter aan. De markt sluit om 12:00 uur.

Om 14:00 uur is de start van een groots beach-volleybal toernooi op het strand van het Oldambtmeer. Er wordt gespeeld in teams van vier personen, er is een wedstrijd voor de jeugd (basisschool groep 6, 7 en 8) en voor mensen vanaf 12 jaar. Het inschrijfgeld is EUR 5,- per team; jeugdteams doen gratis mee. Voor beide categorieën is een wisselbeker beschikbaar. Opgave kan tot 23 april en bij Roel Bergman tel 552151 of Jaap Engelage, tel 551407.

Stichting Oranje Comité Oostwold

Koninginnedag `s morgens.

Voor de basisschooljeugd wordt op 30 april een fantastische playback- en karaoke show georganiseerd. Alle kinderen van groep 1 tot en met 8 kunnen zich tot 20 april opgeven bij Eric Verstappen, tel 0597-552965, of bij Ton Thunissen, tel 0597-354445.De inschrijving is gratis.

De show begint om 9.00 uur in de zaal van café De Twee Oldambten. Dus zangers en zangeressen van Oostwold, geef je op en doe mee.

Koninginnedag `s middags.

Voor volwassenen wordt een volleybal toernooi georganiseerd. Aanvang 13.00 uur op het VVS terrein. Straten-, verenigingen-, vrienden- en/of familieteams kunnen meedoen. Een team bestaat uit 6 personen vanaf 12 jaar, waarvan minimaal 2 dames. De kosten bedragen EUR 10,00 per team.

Teams kunnen zich aanmelden voor 23 april bij Mariska Heikens, 0597-593572.

Deelname is op eigen risico.

Koninginnedag in Scheemda

De Stichting Vrienden van Scheemda organiseert op 30 april 's middags in het centrum van Scheemda een gezellige middag met o.a. een vrijmarkt voor jong en oud; livemuziek van Martin en Harm Scheper en een Rad van Avontuur.

Wederom zullen wij u dmv een vrijmarkt in Scheemda de mogelijkheid bieden om oude spulletjes van een zolder- of garage opruiming of zomaar spulletjes die u wenst te verkopen aan de man/vrouw te brengen. Of juist voor diegene die nu net iets bijzonders zocht en dit op onze vrijmarkt tegen komt en voor een schappelijk prijsje kan kopen. Wees erbij. Tevens zal er weer voor de nodige stemmingsmuziek gezorgd worden. Verder zijn er diverse horecavoorzieningen op het Vredenhovenplein en zullen de Scheemter horecamensen weer hun beste beentje voor zetten om u weer van een drankje te kunnen voorzien.

Tussen de bedrijven door kunt u een gokje wagen op het rad van avontuur waar weer prachtige prijzen mee te winnen zijn. Kortom alles aanwezig heerlijk muziekje, hapje, drankje, kijken, kopen, winnen, dus volop genieten. Nu nog mooi weer en natuurlijk uw komst... om samen met ons er een mooie middag van te maken. We rekenen op U ! Stichting Vrienden van Scheemda

Informatie bij O. Drent, tel 593350

Koninginnedagconcert MGFO

30 april om 19.30 uur geeft MGFO haar jaarlijkse concert in de Gereformeerde kerk van Midwolda.

Dit jaar heeft het concert een feestelijk tintje, omdat het 40 jaar geleden is dat MGFO ontstaan is uit de 2 plaatselijke verenigingen van Midwolda en Oostwold. Het orkest brengt een gevarieerd programma.

Tevens is er een verrassend gastoptreden.

Entree: EUR 5,- volwassenen en EUR 2,50 t/m 12 jaar.

Open Oldambt SpeedBadminton toernooi op 30 april

Tijdens Koninginnedag organiseert SpeedBadmintonClubGroningen van 13.00-16.00 uur, in samenwerking met Blauwestadhoeve, het 1e " Open Oldambt Beach toernooi", jawel op het strand van het Oldambtmeer. In principe zullen er heren-, dames- en mixed- dubbels gespeeld worden, afhankelijk van het aantal inschrijvingen. Om zeker te zijn van deelname dient u zich vooraf in te schrijven (hoeft niet persé met partner).De kosten zijn EUR 2,50 p.p. Kom gerust meedoen want ook als je niet vooraf hebt ingeschreven zal er gelegenheid zijn om Speedbadminton te spelen. Het toernooi gaat zeker door ook bij slecht weer want dan wordt uitgeweken naar de indoor-beach hallen van de Blauwestadhoeve.

Bij voldoende belangstelling (inschrijven tijdens het toernooi) zal er `s avonds zodra het donker is gelegenheid zijn om BLACKMINTON te spelen (voor meer info zie: www.blauwestadhoeve.nl Vorig jaar werden tijdens de opening van de Noordrand "Beachsporten" georganiseerd en tijdens Koninginnedag een Beach volley toernooi (ism de oranjevereniging). Dit jaar worden deze activiteiten gecombineerd op Koninginnedag zodat de Noordrand weer zal bruisen. Iedereen wordt opgeroepen om samen met een vriend of vriendin mee te komen doen.

Geef je alvast op per email (naam, adres, telefoonnummer).

Zie voor meer informatie www.blauwestadhoeve.nl of bel: 0597-554055,

email: info@blauwestadhoeve.nl